Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Καταγγελία από την εθελοντική ομάδα “Σκόπελος Πράσινη και Καθαρή”

Ενώ κάποια "κορόιδα" προσπαθούν να καθαρίζουν περιβαλλοντολογικούς χώρους στο νησί της Σκοπέλου, άλλοι πιο "έξυπνοι" τους βρομίζουν με κάθε είδους απορρίμματα. Αυτό το φαινόμενο, όλοι λίγο πολύ το έχουμε δει.

Η εθελοντική ομάδα “Σκόπελος Πράσινη και Καθαρή” καυτηριάζει παρακάτω, μία νέα ασυνείδητη πράξη που έγινε προ ημερών.

<< Η εθελοντική ομάδα “Σκόπελος Πράσινη και Καθαρή” που αριθμεί 180 μέλη καταγγέλλει την ασυνείδητη πράξη της ρίψης υλικών ανακαινίσεων σε δασική περιοχή των παρυφών της Χώρας Σκοπέλου και πλησίον του ελικοδρομίου.

Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν από τα απορρίμματα μαρτυρούν το μέγεθος της ρύπανσης, της παρανομίας αλλά και της έλλειψης περιβαλλοντικής συνείδησης. Τα απορρίμματα αυτά αφορούν σε ανακαίνιση αλυσίδας super market που οι εργολάβοι του δε φρόντισαν να εξασφαλίσουν την απόρριψη των μπαζών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αλλά και ο μεταφορέας με το φορτηγό του συμπεριφέρθηκε με περιφρόνηση προς κάθε έννοια προστασίας του περιβάλλοντος, την αποφυγή εμφραγματικών καταστάσεων σε ρέματα απορροής όμβριων και αισθητικής υποβάθμισης.

Μέλη της εθελοντικής ομάδας θα καταθέσουν τις σχετικές μηνύσεις ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος που ούτως ή άλλως έχει αυτόφωρο χαρακτήρα με επακόλουθη κατάσχεση των οχημάτων μεταφοράς.

Πέραν όλων των άλλων, απαιτούμε την αποκατάσταση από τον παραβάτη της πρότερης κατάστασης στην περιοχή απόρριψης των υλικών.

Η εθελοντική ομάδα “Σκόπελος Πράσινη και Καθαρή” που καθαρίζει τις παραλίες και κάθε γωνιά του νησιού θα σταθεί απέναντι σε κάθε ασυνείδητο που καταστρέφει το νησί, το μέλλον των παιδιών του, και το περιβάλλον >>.









Κοινοποίηση