Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

<< Σημαντικότατα προβλήματα αντιμετωπίζει ο Χ.Υ.Τ.Α. Σκοπέλου>> Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου

Τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) Σκοπέλου, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Αναγνώστου και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σποράδων Γιώργος Γούλας, οι οποίοι διαπίστωσαν, συνοδευόμενοι από τον μοναδικό υπάλληλο του χώρου, τα σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει σχεδόν από την κατασκευή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ως έργο ο ΧΥΤΑ δεν είχε παραληφθεί, ενώ η κατάσταση των διαφόρων τμημάτων του επιδεινώνεται συνεχώς. Το 2010 μάλιστα στον Δήμο και την κατασκευάστρια εταιρεία είχαν επιβληθεί πρόστιμα μερικών χιλιάδων ευρώ από την τότε αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών το ζυγιστήριο, το σύστημα έκπλυσης τροχών των οχημάτων, ο βιολογικός, ενώ δυσλειτουργίες εμφανίζει το σύστημα πυρόσβεσης και το αλεξικέραυνο, με ό,τι κινδύνους μπορεί να συνεπάγεται αυτή η κατάσταση.

Οι υπάρχουσες ατέλειες και παραλείψεις στην υλοποίηση του έργου αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι οι λαϊκές οικογένειες πληρώνουν μέσω της φορολογίας πανάκριβα και προβληματικά έργα, όπως και για τη συντήρησή τους. Επομένως, καθίσταται επίκαιρη η πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών, ο οποίος, σε ένα σύστημα με κεντρικό σχεδιασμό και αξιοποιώντας το αξιόλογο τεχνικό επιστημονικό δυναμικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, θα υλοποιεί φθηνά και ολοκληρωμένα έργα για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και ιδιαίτερα σε ζητήματα περιβάλλοντος.

Σημαντικές είναι και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, για την αργοπορία στην αποκατάσταση των βλαβών. Επιλεκτική είναι και η ευαισθησία της στα ζητήματα περιβάλλοντος, καθώς το –κεφαλαιώδους σημασίας-ζήτημα της κατάστασης και λειτουργίας του ΧΥΤΑ δεν έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά μόνο ως παροδική ενημέρωση.




Αριστερά ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γούλας
 Δεξιά ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Αναγνώστου

Κοινοποίηση