Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Στεγάστηκαν και επίσημα οι επαγγελματίες της Γλώσσας και του Λουτρακίου

Χθες 28/2 ο Σύλλογος Επαγγελματιών Γλώσσας & Λουτρακίου της Νήσου Σκοπέλου,έκανε τα εγκαίνεια, στον δικό του πλέον χώρο (πρώην cafe "Click") που θα στεγάζεται από δω και πέρα.Ένας χώρος αρκετά ευρύχωρος και ζεστός όπου θα μπορούν τα μέλη ακόμα και σε καθημερινή βάση να επισκέπτονται για διάφορες διεργασίες,όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντώνης Μαριδάκης.
Στη συνέχεια ακολούθησε η γενική συνέλευση με αναφορά,μεταξύ άλλων,σε ορισμένα άμεσα ζητήματα που έχριζαν κάποιες αποφάσεις.Σας τα αναφέρουμε εν ολίγοις:
Το πρώτο που αναφέρθηκε δια στόματος του κ. Μαριδάκη ήταν η αποδοχή η όχι, πολλών επαγγελματιών του Νέου Κλήματος που εκδήλωσαν ενδιαφέρων εγγραφής τους, μέσα στον σύλλογο.Η απόφαση που βγήκε ήταν θετική.
Το επόμενο θέμα που συζητήθηκε ήταν η αλλαγή στο καταστατικό, περί των αριθμό μελών που υπάρχουν για θέματα χρηματικών συναλλαγών στη τράπεζα. Μέχρι σήμερα οριζόταν στα τρία (3) μέλη μαζί, ενώ προτάθηκε η αλλαγή σε ένα (1) μέλος δηλαδή μόνο ο ταμίας, ο οποίος να πηγαίνει και να  διεκπεραιώνει τις διάφορες συναλλαγές όταν χρειάζεται.Και εδώ η απόφαση ήταν θετική.
Στη συνέχεια έγινε αναφορά για το θέμα των υποχρεωτικών μηχανημάτων για συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες.Να πούμε ότι η διορία για την απόκτηση αυτών, είναι μέχρι τον Ιούνιο φέτος. Όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο η κάθε επιχείρηση θα είναι υποχρεωμένη να δέχεται και χρήματα μέσω πιστωτικών η χρεωστικών καρτών πλέον.Ζητήθηκε από τις τρεις τράπεζες της Σκοπέλου (Alfa Bank,Εθνική,Πειραιώς) να δώσουν προσφορές για τα μηχανάκια που χρειάζονται και με τους όρους που θα παρέχονται αυτά. Παρών ήταν ο Διευθυντής της τράπεζας Πειραιώς κ. Αραβώσης Παναγιώτης όπου με τη σειρά του αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα και στην εξυπηρέτηση που μπορεί να κάνει η τράπεζά του.
Το επόμενο που προτάθηκε-συζητήθηκε και έγινε δεκτό ήταν η αύξηση της εισφοράς τον χρόνο προς τον σύλλογο.Από 20 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα ανέβηκε στα 35 ευρώ για κάθε εγγεγραμμένη επιχείρηση, λόγω αυξημένων λειτουργικών εξόδων.
Ευχόμαστε στον σύλλογο καλή δύναμη με έργα για το συμφέρον των ντόπιων επαγγελματιών.
















Κοινοποίηση