Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μία διαφορετική γνώμη για τα 2 Φεστιβάλ!

Θα ήθελα να εκφράσω δημοσίως την άποψή μου για την οργάνωση - διοργάνωση των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (Φεστιβάλ) στο νησί για το φετινό καλοκαίρι. Θεωρώ σκόπιμο να σας πω πως είμαι εργαζόμενος σε μαγαζί εστίασης σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές στο νησί.
Αρχικά θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα άτομα που προσπάθησαν να φέρουν εις πέραν αυτές τις εκδηλώσεις και ομολογουμένως μπορώ να πω πως ήταν «κάπως» καλές.
 Πρώτον οι εκδηλώσεις που έγιναν στην Σκόπελο υπό την αιγίδα της  ΜΚΟ, « Πλέγμα » το λεγόμενο, και ως 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος" ήταν για μένα λάθος, γιατί το τιμώμενο πρόσωπο ήταν από την Γλώσσα και το Έληος. Νομίζω ότι και ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ έπρεπε να ήταν ένα από τα δύο μέρη και να άφηναν στην άκρη τις υποτιθέμενες  διαφορές τους. Ο κόσμος που ήρθε να χορέψει με την ψυχή του έφυγε με την χειρότερη εντύπωση που μπορούσε.
Κάποια ξενοδοχεία που του είχαν κανονίσει για να τους "φιλοξενήσουν" με 30 ευρώ την βραδιά ήταν αίσχος, κάποια δεν είχαν πρωινό και άλλα δεν είχαν ούτε χαρτί στην τουαλέτα! Ναι ξέρω θα νομίζετε πως όλα αυτά τα βγάζω από το μυαλό μου, αλλά αν πιάσεις κουβέντα με τους πελάτες, σου λένε όλα τα παράπονά τους. Και δεν φτάνει μόνο αυτό,αλλά έφεραν και τους 650 χορευτές από την πρώτη μέρα για πιο λόγο; Να κάνουν μια παρέλαση. Αυτό δεν είναι λίγο παράλογο; Δεν γνωρίζουν πως το νησί έχει να δεχτεί τόσο πολύ κόσμο χρόνια; Η ακόμα καλύτερα πως δεν υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες κατάληλες για να φιλοξενήσουν τόσο κόσμο χωρίς να φύγουν οι άνθρωποι με τις χειρότερες αναμνήσεις και εντυπώσεις από το νησί; Δεύτερον οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Γλώσσα κατ΄εμέ έληξαν άδοξα χωρίς κόσμο  λόγω της μηδαμινής ενημέρωσης που είχαν οι τουρίστες. Δεν υπήρχε ούτε μια αφίσα σε ένα ξενοδοχείο για να γνωρίζουν οι άνθρωποι τα δρώμενα των ημερών αυτών. Τι ακριβώς φοβήθηκε ο σύλλογος; Να μην χαλάσει λεφτά στις διαφημίσεις; Υπήρχε και η «φτηνή» διαφήμιση σε ξένες ιστοσελίδες  ή ακόμη καλύτερα σε ιστοσελίδες που κλείνουν δωμάτια όπως το Trivago,Viva. Ας τους προσάψουμε όμως και την δικαιολογία πως ήταν και η παρθενική τους ενασχόληση σε τέτοιες εκδηλώσεις. Και συγνώμη που θα το πω αλλά δε νομίζω να υπάρξει και άλλη μετά λύπης μου …
Τρίτον οι εκδηλώσεις στο Λουτράκι μου φάνηκαν περιττές. Δεν υπήρχε λόγος να γίνουν. Οι επιχειρήσεις στο Λουτράκι δεν δούλεψαν όπως περίμεναν. Πιστεύω πως έγιναν μόνο και μόνο για να αποδείξουν μερικοί πως και εμείς μπορούμε καλύτερα από εσάς… ή  ακόμη καλύτερα, αφού δεν κάναμε κάτι στο Λουτράκι ας πετάξουμε μια εκδήλωση και εκεί. Τέλος θα ήθελα να πω πως δεν είμαι κακός, απλά θεώρησα καλό να εκφράσω την άποψη μου δημοσίως που πιστεύω εκφράζει και πολλούς άλλους  για να γινόμαστε καλύτεροι σαν νησί και να μπορούμε να διοργανώνουμε καλύτερες εκδηλώσεις στο μέλλον. Και θα πρέπει να καταλάβουν οι εμπλεκόμενοι, πως ο εθελοντισμός δεν σώζει καταστάσεις απλά βοηθά στο να μην φαίνονται οι ατέλειες των διοργανωτών.

                                                                              Δαμιανός-Ανάργυρος Μαντάς

Κοινοποίηση