Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πολύ μεγάλη προσοχή συνιστά η Πυροσβεστική!

 Σας γνωστοποιούμε ότι η περίοδος καύσης γεωργικών υπολειμμάτων λήγει και επισήμως στις 30 Απριλίου 2014 ημέρα Τετάρτη, σύμφωνα  με την 9/2000 Πυροσβεστική Διάταξη. Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι από την 01 Μαϊου 2014 μέχρι και την  31 Οκτωβρίου 2014 (αντιπυρική περίοδος)
                                               Απαγορεύεται:

1.  Να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο.

2.  Να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά εντός κατοικιών, ξενοδοχείων, ποιμνιοστασίων, εργαστηρίων, καλυβιών, σκηνών, αυλών ή περιφραγμένων ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων και μέχρις απόστασης 300 μέτρων.

3.   Να τοποθετούνται, φυλάσσονται ή εγκαταλείπονται εύφλεκτες ύλες ή άχρηστα είδη ή απορρίμματα εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις απόστασης 300 μέτρων από αυτές.

4.   Η δημιουργία χώρων απόρριψης και καύσης απορριμμάτων εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις απόστασης 500 μέτρων από αυτές.

5.  Η εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις απόστασης 100 μέτρων από αυτές καύση ανθρακοκαμίνων όπως και η εγκατάσταση εργαστηρίου ή τεχνικού συγκροτήματος που λειτουργεί με καύσιμη ύλη.

6.  Η εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων θήρα με όπλα που έχουν βύσμα από ύλη από την οποία μπορεί να μεταδοθεί φωτιά.

7.  Το κάπνισμα μελισσών.

8.  Η καύση αγρών ή αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

9.  Η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων, σπίρτων και άλλων υλών.

Υπάρχει κίνδυνος μεγάλης πυρκαγιάς, Είναι χρέος όλων μας να προφυλάξουμε το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Νησιού. Στις περιοχές NATURA απαγορεύεται αυστηρώς η καύση.

Για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρότατες κυρώσεις.Επίσης θα γίνονται έλεγχοι σε τακτά διαστήματα από το προσωπικό κ τον διοικητή του Κλιμακίου για το αν τηρούνται τα προαναφερθέντα σε όλο το νησί.


Κοινοποίηση