Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

<< ΖΗΤΕΙΤΑΙ αλλαγή νοοτροπίας και πολιτισμού >> στη Γλώσσα Σκοπέλου

Ένα θέαμα αποκαρδιωτικό και θλιβερό είδαμε σήμερα στα σοκάκια της Γλώσσας. Φερτά υλικά (ξύλα από κουζίνες, κλαδιά, χαλασμένες οικιακές συσκευές, πλαστικοί κουβάδες και καρέκλες μέχρι και στρώματα κρεβατιών... ) αφημένα σε πολλά σημεία του χωριού δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Μάλιστα σε έναν κάδο είχανε ρίξει, οι ανεγκέφαλοι, και μπάζα οικοδομής.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγάλος Φωτόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, Νίκο Βαφίνη σε απόγνωση, σε απελπισία... Πριν μία βδομάδα πλήρωσε ο Δήμος ιδιωτικό επαγγελματικό φορτηγάκι (έχει πάει συνεργείο για επισκευή το υπάρχον του Δήμου ) και καθαρίσανε - μαζέψανε ότι σαβούρα υπήρχε από παντού. Και μέσα σε λίγες μέρες πάλι τα ίδια και χειρότερα.

 Ένα δυσάρεστο, απογοητευτικό θέαμα όπως θα δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες. Ωραία διαφήμιση προβάλει η Γλώσσα, δε συμφωνείτε; Και φταίμε εμείς και μόνο εμείς για αυτή την κατάσταση. Δημιουργείται λοιπόν η εύλογη απορία: Γιατί αυτό το θέαμα; Γιατί κάποιοι συνδημότες μας πετούν ότι τους είναι πια περιττό; Γιατί δεν ενημερώνουν την Κοινότητα πρώτα εάν μπορεί αμάξι να έρθει να τα πάρει; Και εάν δεν μπορεί να έρθει ας βάλουν το χέρι στη τσέπη,ας δώσουν 25 -30 ευρώ να τα διώξουν. Δικά τους πράματα είναι στο κάτω κάτω.

Εμείς σαν ΜΜΕ εκφράζουμε τον προβληματισμό μας και την αγανάκτησή μας για αυτό το απαράδεκτο θέαμα. Δεν έχουμε πρόθεση να κατηγορήσουμε όλους τους δημότες της Γλώσσας,αλλά κάποιους-ες που δεν καταλαβαίνουν τι ζημιά κάνουν στον τόπο τους. Ασυδοσία επικρατεί και για αυτό εμείς λέμε: Μήπως ο Δήμος πρέπει να αρχίσει να βάζει γερά πρόστιμα βάσει νόμου; Μήπως θα πρέπει, επιτέλους, να μην διαχωρίζουμε φίλους και γνωστούς η συγγενείς εάν πιαστεί κάποιος να κάνει αυτή τη δουλειά;

Είναι πολύ ξεπερασμένη νοοτροπία να ξεφορτωνόμαστε ότι δεν μας χρειάζεται και να το ρίχνουμε στα κρυφά έξω στο δρόμο. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, να αποκτήσουμε συλλογική συνείδηση. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες βασικοί και θα πρέπει να τους τηρούμε όλοι μας. Πότε να βγάζουμε τα σκουπίδια, πότε να βγάζουμε φερτά υλικά αλλά πρώτα με συνεννόηση με την Κοινότητα. Ας αναλογιστούμε τι κάνουμε και που οδεύουμε. Θέλουμε ένα χωριό καθαρό η ένα χωριό μες την βρωμιά;





                                        Φωτογραφίες που αξίζουν θαυμασμό!!!





















Κοινοποίηση

1 σχόλιο:

  1. Η ασυδοσια ωρισμενων στην χωρα της Σκοπελου τωρα βλεπω και στην Γλωσσα εχει φθασει στο απροχωρητο, Τα ΜΜΕ του νησιου μας οι ξενοι που εχουν εγκατασταθει στο νησι μας εμεις οι κατοικοι φωναζουμε απο χρονια να αρχισουν να πεφτουν προστιμα στους ανεγκεφαλους πονηρους γιατι τα νουμερα αυτα που τοποθετουν τα σκουπιδια τους στο δρομο θεωρουν τον εαυτο τους πονηρο και θα ηθελα να ξερω σε τι τρωγλες μενουν για να βρωμιζουν τους δρομους του νησιου μας με αυτο τον απαραδεκτο τροπο. Καλω τους Αντιδημαρχους της καθαριοτητας για το νησι μας να αναρτησουν πινακιδες σε πολλα σημεια του νησιου που να λεει οποιος τοποθετει τα σ@@@@ του στον δρομο θα τιμωρειται με αυστηρο χρηματικο προστιμο (γιατι αυτο θα τους ποναει πιο πολυ με το να τους πας στο αυτωφωρο) Κκ της νεας δημοτικης αρχης αρχιστε απο τωρα μην περιμενετε να φθασει ο Μαιος.Στην παλια μου γειτονια τα ιδια και τα ιδια καθε μερα σκουπιδια στην γωνια του πατρικου μου σπιτιου. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΝΑ
    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια υπάρχουν για να καταθέτουν οι αναγνώστες τις απόψεις και τις σκέψεις τους και να συνεισφέρουν στον πολιτισμένο διάλογο. Ανώνυμα σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο περιεχόμενο ή παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα, δεν θα δημοσιεύονται και θα διαγράφονται.Επίσης σχόλια με γραφή greeklish θα διαγράφονται. Ανώνυμα μηνύματα για προβολή από το blog οποιουδήποτε θέματος η προβλήματος, δεν θα λαμβάνονται υπ όψιν.
Το blog φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση και τη συμμετοχή σας.