Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Συγκίνηση και εθνική περηφάνια για τον Νικόλαο Καπαδούκα / Γλώσσα Σκοπέλου

Συγκίνηση, ρίγος και εθνική περηφάνια επικράτησε σήμερα 15 Σεπτεμβρίου 2018 στη Γλώσσα Σκοπέλου. Ο λόγος ήταν οι τιμές που εδόθησαν από το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολιτεία για τον πεσόντα υπέρ πατρίδος, ανθυπασπιστή Νικόλαο Καπαδούκα.
Ξεχωριστή και όπως άρμοζε η ημέρα διότι ήρθαν και τα οστά του ήρωα στη γενέτηρά του, τη Γλώσσα. Την εκδήλωση πλαισίωνε στρατιωτικό άγημα του Πολεμικού Ναυτικού με υψηλόβαθμους αξιωματικούς, μεταφέροντας τα λείψανα και τα παράσημα του Νικόλαου Καπαδούκα.

Εκπροσώπησαν: από τη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής της Ν.Δ. (Μαγνησία) Χρήστος Μπουκώρος, εκ μέρους του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Υποναύαρχος Γεώργιος Μπαμπλένης, εκ μέρους του Α/ΓΕΝ ο κυβερνήτης Πλωτάρχης Σπυρίδων Κεντρωτάς, ο προιστάμενος του Α΄Λιμενικού Τμήματος Σκοπέλου Πλωτάρχης Γεώργιος Γκάρας, από το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου (διοικητής) ο Υπαστυνόμος Α΄ Στέργιος Σαρρής, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου ο Επιπυραγός Ευάγγελος Καραμήντζας, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους, η Αντιδήμαρχος Σκοπέλου Αθηνά Ντάκη-Αρκομάνη, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Γλώσσας Δημήτριος Τσουκαλάς με κοινοτικούς συμβούλους, τα σχολεία της Γλώσσας και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος της Γλώσσας με τοπικές ενδυμασίες και από την Κύπρο
εκ μέρους των κατοίκων της Ξηρού Τιρυλίας, Κυριάκος Κοφτερός.

Χαιρετισμό απεύθηναν ο Δήμαρχος Σκοπέλου, ο Βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, η κ. Έλενα Αντωνοπούλου. ο Κυριάκος Κοφτερός (Κύπρος) και ο αδελφός του Νικολάου Καπαδούκα Δημήτριος Καπαδούκας. Εκτός των παραπάνω η τελετή περιείχε όπως προβλεπόταν:  Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, εναπόθεση λειψάνων, κατάθεση στεφάνων, απαγγελία του Εθνικού Ύμνου και τέλος μία μικρή δεξίωση.



















Κοινοποίηση