Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Τριήμερο εθνικό πένθος για την χθεσινή πύρινη καταστροφή - τραγωδία

Τριήμερο εθνικό πένθος από τις φονικές πυρκαγιές της χθεσινής ημέρας 23/7 κήρυξε πριν λίγο σε διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας. Ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες αφού μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πάνω από 70 νεκροί,υπάρχουν 183 τραυματίες και αγνοούνται πάνω από 100. Ο φόβος για αύξηση περισσότερων θυμάτων είναι πολύ μεγάλος όσο περνούν οι ώρες. Δεκάδες τραυματίες, ανυπολόγιστες καταστροφές σε εκατοντάδες σπίτια κι αυτοκίνητα είναι η... σφραγίδα της πύρινης λαίλαπας στην Αν. Αττική.
Στραμμένο για την τραγωδία με τους 10άδες νεκρούς από την πύρινη λαίλαπα είναι στο επίκεντρο και των διεθνών ΜΜΕ με εκτενή ρεπορτάζ. Μία μεγάλη ανεπάντεχη τραγωδία! Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΝΘΕΙ.


Αναλυτικά το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

«Σήμερα η Ελλάδα πενθεί. Στη μνήμη όσων χάθηκαν κηρύττουμε τριήμερο εθνικό πένθος. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας καταβάλει. Αυτές οι ώρες είναι ώρες θάρρους, αλληλεγγύης. Μόνο έτσι, μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην τραγωδία.

Είναι ώρα κινητοποίησης και αγώνα, να νικήσουμε τη φωτιά, να βρούμε τους αγνοούμενους, να μη θρηνήσουμε άλλες ζωές και να απαλύνουμε τον πόνο όσων έχουν πληγεί.

Με απόλυτο σεβασμό στους πυροσβέστες, στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, του λιμενικού και της αστυνομίας, αλλά και στους εθελοντές δεσμεύομαι πως τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Δεν θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο. Τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απαντήσεις».




                                                   Εικόνες που προκαλούν δέος
Η απόλυτη απόγνωση




Κοινοποίηση