Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Πυρκαγιά στη θέση ΄Καλόγηρος΄ / Σκόπελος

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε δύσβατη περιοχή στη θέση ΄Καλόγηρος΄. Χάρη στην άμεση παρέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου ευτυχώς περιορίστηκε καίγοντας,σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 7 περίπου στρέμματα δασώδους περιοχής. Προκλήθηκε από ιδιώτη ο οποίος έκανε εργασίες στο χτήμα του καίγοντας κλαδιά από δέντρα ελαιώνα (κλάδεμα).
Η φωτιά ξέφυγε ταυτόχρονα από δύο μεριές καίγοντας δασώδη περιοχή αλλά και παράπλευρα ακαλλιέργητα χτήματα.
Η κλήση προς την Πυροσβεστική έγινε από τον ίδιο τον ιδιώτη περί της 13:30 μ.μ.,για τον οποίο θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ευθυνών με ότι προβλέπει ο νόμος περί πρόκλησης (εξ αμελείας) πυρκαγιάς. Αυτό διατάχθηκε με εντολή το απόγευμα από την εισαγγελία Βόλου και με διαδικασίες αυτόφωρου, όπως έγινε γνωστό. Να τονίσουμε δε, ότι ο νόμος πλέον τον θύτη επιβαρύνει με πολύ βαρύ χρηματικό πρόστιμο!
Η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν για άλλη μια φορά επιτυχής, συντονισμένη από το Π.Κ. της Σκοπέλου και με βοήθεια από υπαλλήλους του Δήμου.
<< Στο πάρα πέντε δεν χρειάστηκε να επέμβει, πυροσβεστικό αεροπλάνο για ρίψεις από αέρος... >> τόνισε ο προϊστάμενος Πυραγός Ευάγγελος Καραμήντζας. Περί της 17:00 μ.μ. υπήρξε μερικός έλεγχος της φωτιάς και κατά τις 19:00 μ.μ. ολικός. Φυσικά υπάρχει δύναμη στο τόπο του συμβάντος για τυχόν αναζωπυρώσεις μέχρι στιγμής.







Κοινοποίηση