Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Κήρυκου σε Σκόπελο και Αλόννησο / Πρόγραμμα

Μέρος των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Κήρυκου βρίσκονται από χθες στο νησί της Σκοπέλου με την συνοδεία του πατήρ Δαμασκηνού Μάκρα,ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Χαλκίδος και του πατήρ Τίτου Γερονικολού, εφημέριου του Ι.Ν. Πύργου.Τα Ιερά Λείψανα φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων (Εύβοια).
Σήμερα το πρωί έγινε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Λουτράκι όπου αρκετός κόσμος πήγε να προσκυνήσει και να ευλογηθεί από την Χάρη του. Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών που θα βρίσκονται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου, είναι το εξής:

Κυριακή 22/1 στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γλώσσα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα βρίσκονται στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων στο Νέο Κλήμα.

Δευτέρα 23/1 το πρωί, θα είναι στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στη Χώρα της Σκοπέλου.

Το απόγευμα θα αναχωρήσουν για το νησί της Αλοννήσου όπου από εκεί θα φύγουν το πρωί της Τετάρτης 25/1/2017, για την Εύβοια.




Βιογραφία: Άγιοι Κήρυκος και Ιουλίττα (η μητέρα του)

Η Αγία Ιουλίτα, έζησε κατά την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Καταγόταν από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας. Επειδή όμως τότε κυριαρχούσε ο διωγμός κατά των χριστιανών, πήρε το γιο της τον Κήρυκο και πήγε στην Σελεύκεια και στην συνέχεια στην Ταρσό.
Στην Ταρσό συνελήφθη από τον ηγεμόνα ,τον Αλέξανδρο, ο οποίος την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια μπροστά στο παιδί της. Στην συνέχεια προσπάθησε να φέρει με το μέρος του τον μικρό. Το παιδάκι όμως δεν δεχόταν και μάλιστα αφού επικαλέστηκε το όνομα του Χριστού, έδωσε μία δυνατή κλωτσιά στην κοιλιά του ηγεμόνα. Αυτός εξοργίστηκε τόσο πού το πέταξε από τα σκαλιά σπάζοντας το κρανίο του μικρού Κήρυκου. Μ' αυτόν τον τρόπο έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου ο μικρός Κήρυκος. Η δε μητέρα του μετά από λίγο, αφού υπεβλήθη σε πολλά και φρικτά βασανιστήρια, παρέδωσε το πνεύμα της στον Χριστό.

 Ημερομηνία εορτής των Αγίων:  15 Ιουλίου


  
Κοινοποίηση