Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση για το θέμα των επισκευών της πινακοθήκης / Γλώσσα Σκοπέλου

Μία πολιτιστική κληρονομιά που έχει στην κατοχή της η Γλώσσα Σκοπέλου,φαίνεται να αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια. Μιλάμε για τους φημισμένους σε όλο τον κόσμο, πίνακες ζωγραφικής του αείμνηστου Γλωσσώτη, Αλέξανδρου Σιδέρη. Ένα μέρος των έργων του είχε κάνει ο ίδιος δωρεά (42 πίνακες), στην διαθήκη του, προς την ιδιαίτερη πατρίδα του την Γλώσσα.


Η κύρια δημόσια συνάντηση και λήψη σοβαρών αποφάσεων για την ανακατασκευή του κτιρίου που στεγάζονται τώρα αλλά και η επιδιόρθωση - συντήρηση των πολύ μεγάλης αξίας των πινάκων αυτών,ορίστηκε για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου. Αυτό αποφασίστηκε και ενημερωθήκαμε από τον εφημέριο της ενορίας π.Αλέξιο. Όπως τονίστηκε,μεταξύ άλλων, στην προ συνάντηση που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα  στον Ι.Ναό, πρέπει να δώσουν το παρών όσο πιο πολύ κάτοικοι γίνεται ώστε να ακουστούν γνώμες,ιδέες και ότι άλλο χρειασθεί για την πορεία των εργασιών που πρέπει να ξεκινήσουν. Χρειάζεται επί το πλείστον να εκσυγχρονιστεί το κτίριο και να πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε μετά να δεχθεί τους πίνακες προς δημόσια έκθεση.Το κόστος θα καλυφθεί από μέρος της μεγάλης χρηματικής δωρεάς προς την εκκλησία, του Αλέξανδρου Κρασσά.

 Να πούμε δε, ότι οι πίνακες, ο χώρος και οι εργασίες που θα γίνουν,είναι υπό την εποπτεία της εκκλησίας (τοπική ενορία Γλώσσας) αλλά όπως επισημάνθηκε από τον π.Αλέξιο << ...μαζί με τον κόσμο,με σας όπου θα πρέπει να βοηθήσετε και να αγκαλιάσετε θερμά αυτή την αξιόλογη πολιτιστική κληρονομιά για να αναδειχθεί όπως της αρμόζει στον τόπο της >>.







Κοινοποίηση