Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Με τον Αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά / Γλώσσα Σκοπέλου

Στον προαύλιο χώρο των σχολείων της Γλώσσας Σκοπέλου τελέσθηκε σήμερα το πρωί 12/9 ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον πάτερ Αλέξιο. Παρών στο πρώτο κουδούνι ήταν οι γονείς των μαθητών,η Αντιδήμαρχος Σκοπέλου Αθηνά Ντάκη,ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Τριανταφύλλου, Δημοτικοί & Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

Στον σύντομο χαιρετισμό από την διευθύντρια του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις, Λουκίας Σανάγου έγινε ιδιαίτερη αναφορά εκτός των ευχών για μια καλή σχολική χρονιά, στα γνωστά προβλήματα της κτιριακής υποδομής των σχολείων. Από πέρυσι υπάρχουν δύο δωρητές για τα κτήρια του Δημοτικού και Γυμνασίου/Λυκείου, που θέλουν να δώσουν ίσως και πάνω από 200.000 ευρώ,για επισκευές και ότι άλλο χρειασθεί.
Υπάρχουν οι τιμολογήσεις των έργων,οι προσφορές και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της συνεννόησης με τον Δήμο,ώστε να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες τυπικές διαδικασίες, τόνισε η κα. Σανάγου. Ζήτησε δε από τους μαθητές, οι οποίοι είναι το μέλλον του τόπου,να προσέχουν και να αγαπάνε το κτήριο δείχνοντας το και έμπρακτα. <<  Κάτι σημαίνει αυτό το κτήριο...δεν είναι το οποιοδήποτε κτήριο. Σε αυτό λαμβάνετε γνώσεις και εφόδια. Γίνει η αν δε γίνει αυτή η δωρεά, εμείς πρέπει να το διαφυλάξουμε έστω και όπως είναι τώρα >>.

Τελειώνοντας την ομιλία της, διάβασε ένα χαιρετιστήριο μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς του υπουργού Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη και του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ένα σύντομο μήνυμα και χαιρετισμό απήθυνε και η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γεωργία Τσουκαλά. Στο τέλος του αγιασμού όλοι οι μαθητές πέρασαν και πήραν τα νέα τους βιβλία. Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου/Λυκείου & Δημοτικού Σχολείου είχαν φροντίσει να δώσουν ένα γλυκό με αναψυκτικό σε όσους παρευρέθησαν εκεί,για το νέο ξεκίνημα. Ευχόμαστε με την σειρά μας καλή σχολική χρονιά!















Κοινοποίηση