Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Συνεχίζονται οι εργασίες στην Ι.Μ.Ταξιαρχών

Oι εργασίες για την αναπαλαίωση της Ι.Μ.Ταξιαρχών στη περιοχή της Γλώσσας συνεχίζονται.Ο περίβολος χώρος της Μονής κατά 90% έχει ολοκληρωθεί αφού πρώτα ξεμπαζώθηκε,καθαρίστηκε και τοποθετήθηκαν ιδικά υλικά για την αποφυγή νερού και υγρασίας.Στο δε νότιο μέρος του τοίχου (δίπλα από την είσοδο), προσέξαμε ότι χτίστηκε πάλι όπως ήταν στην αρχική του κατάσταση.
Στο οστεοφυλάκιο έγινε η ανακατασκευή και στερέωση της στέγης, καθαρίστηκε ο γύρω χώρος όπου φάνηκε και ο βράχος που μάλλον προϋπήρχε. Στον κυρίως ναό οι εργασίες συνεχίζονται με τα εσωτερικά εναπομείναντα αρμολογήματα.Στην αυλή βρέθηκαν παλαιά χτίσματα (υποθετικά πρέπει να υπήρχε ένα δωμάτιο και ένα τοιχίο).Απέναντι και κάτω από τα δωμάτια, καθαρίστηκαν τα τρία ξεχωριστά υπόγεια που προφανώς ήταν αποθήκες.Έγινε ενίσχυση των ξύλινων πατωμάτων και αρμολογήματα στους τοίχους για να πάρουν και αυτά την αρχική τους μορφή.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία με δικά της έξοδα και εθελοντική δουλειά αποκλειστικά, βοηθάει τα μέγιστα ώστε να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες εργασίες μέσα στο χρονικό περιθώριο που έχει δοθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία. Εκτίμησή μας εάν πάνε όλα καλά ,παρά τα όποια προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί,η ιστορική Μονή να τελειώσει στους επόμενους δύο με τρεις μήνες.














Κοινοποίηση

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι νὰ εἴχαμε τὴν δυνατότητα νὰ ἐρευνούσαμε καὶ τὰ ἄλλα μοναστηρια τοῦ νησιοῦ μας καί, μάλιστα, τὰ λεγόμενα σταυροπηγιακὰ μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο ποὺ γίνεται καὶ στὴ μονὴ τῶν Ταξιαρχῶν. θὰ μαθάιναμε πολλά...Π. χ. γιὰ τὴ μονὴ τοῦ Εὐαγγελισμοῦ θὰ εἴχαμε πληροφορίες γιὰ τὴν προγενέστερη τῆς σημερινῆς ποὺ βλέπουμε μονῆς κι ἴσως γνψρίζαμε ποιᾶς ἐποχῆς ἦταν. π.κ.ν.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια υπάρχουν για να καταθέτουν οι αναγνώστες τις απόψεις και τις σκέψεις τους και να συνεισφέρουν στον πολιτισμένο διάλογο. Ανώνυμα σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο περιεχόμενο ή παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα, δεν θα δημοσιεύονται και θα διαγράφονται.Επίσης σχόλια με γραφή greeklish θα διαγράφονται. Ανώνυμα μηνύματα για προβολή από το blog οποιουδήποτε θέματος η προβλήματος, δεν θα λαμβάνονται υπ όψιν.
Το blog φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση και τη συμμετοχή σας.