Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ: << Η πορεία μου στον Δήμο Σκοπέλου >> / ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες!

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέτετε, προκειμένου να διαβάσετε τα παρακάτω:

Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω συνοπτικά ως παρών Δημοτικός Σύμβουλος για την πενταετία που πέρασε. Κι αυτό, γιατί δεν επιτρέπω σε κάποιους που για ευνόητους λόγους, προσπαθούν να μηδενίσουν το έργο μιας ολόκληρης πενταετίας! Μιας πενταετίας που όπως όλοι γνωρίζετε, το νησί μας χτυπήθηκε από πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές.

Αναφέρομαι λοιπόν σε αυτούς, που αν και εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ήταν απόντες κατ' εξακολούθηση τα τελευταία 4 χρόνια από τα Συμβούλια του Δήμου και έρχονται ξαφνικά να διεκδικήσουν το Δήμο και να τον σώσουν, όπως αφήνουν να εννοηθεί.

Και ερωτώ: Πού ήταν αυτοί οι κύριοι με την πολύχρονη εμπειρία τους, να συνεισφέρουν στη λύση των προβλημάτων του νησιού και στις καταστροφικές θεομηνίες που έπληξαν το νησί μας;

Δε θα εξυμνήσω το έργο της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω κάποιες ενέργειες που έχουν γίνει και επίσης τα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί στον "Φιλόδημο", για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Αρχή θητείας:

Πλημμύρα Σκοπέλου- Δήμος σε έκτακτη ανάγκη! Τεχνική Υπηρεσία χώρας ανύπαρκτη! ( προσωπικό 1 άτομο ). Μου είναι αδύνατον να ξεχάσω, την συνεχή απουσία Δημοτικών Συμβούλων, από τα έκτακτα Συμβούλια της Δημοτικής Αρχής με τη διαδικασία του ''κατεπείγοντος ''( πλημμύρα- χιόνια).

Όπως αντιλαμβάνεσθε, τέτοιου είδους καταστάσεις, φέρνουν νέα δεδομένα στη ροή των προγραμματισμένων έργων ενός Δήμου και δημιουργούν εύλογα καθυστερήσεις. Εν μέσω λοιπόν αυτών των γεγονότων, τα έργα που έγιναν, που χωρίς αμφιβολία δεν είναι αρκετά, ξεχρεώθηκαν στο έπακρον με αποτέλεσμα να μην τα κληρονομήσουν οι επόμενες Δημοτικές Αρχές όπως συνέβη στο παρελθόν! Το ίδιο ισχύει και για τα έργα που είναι ήδη ενταγμένα και σας αναφέρω:

1) Ένταξη του έργου: << ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ             ΚΛΗΜΑΤΟΣ >> στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1". 
     Προϋπολογισμός: 1.215.000,00 ευρώ (Αριθ. Πρωτ. 41607). 

Θέλω να τονίσω σε αυτό σημείο, πως κάποιοι υποψήφιοι οι οποίοι λάμπουν δια της απουσίας τους από το νησί, διατυμπανίζουν ως προεκλογική υπόσχεση την ένταξη αυτού του έργου στα μελλοντικά τους σχέδια, αγνοώντας πως έχει ήδη πραγματοποιηθεί!

2) Ένταξη του έργου με τίτλο: << ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ &                              ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ Τ.Δ. ΓΛΩΣΣΑΣ                            ΣΚΟΠΕΛΟΥ>> στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1". 
     Προϋπολογισμός: 4.245.000,00 ευρώ (21/8/ 2018. Αριθ. Πρωτ. 41790). 
     Το έργο αφορά την κατασκευή των εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης του οικισμού                 Γλώσσας & των δικτύων αποχέτευσης του παραλιακού οικισμού                                              Λουτρακίου,καθώς και της κοινής Ε.Ε.Λ. ( εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων) που θα            εξυπηρετεί και τους δύο οικισμούς.

3) Ένταξη του έργου: << Ασφαλτόστρωση του δρόμου Σταυρός - Χονδρογιώργη                  (Πατούνι)
    Προϋπολογισμός: 1.100.000,00 ευρώ.

4) Ασφαλτόστρωση στο λιμάνι της Γλώσσας (Λουτρακίου)
    Προϋπολογισμός: 96.000,00 ευρώ.

Δεν θα αναφερθώ στα ενταγμένα έργα της περιοχής μεταξύ Πανόρμου & Χώρας Σκοπέλου. Το αφήνω για κάποιον συνάδελφο, εάν το επιθυμεί.



Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες:

Όλοι γνωρίζετε, πως ανέλαβα μια δύσκολη θέση στη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Μια θέση ναρκοπέδιο για τους περισσότερους. Πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις και έτσι μπορέσαμε μέχρι τώρα να διεκπεραιώσουμε:

1) Ρύθμιση οφειλών Δ.ΕΥ.Α.Σ προς το Ι.Κ.Α. (Εξυπηρετείται κανονικά)

2) Ρύθμιση οφειλών Δ.Ε.Υ.Α.Σ προς τη Δ.Ε.Η. ( Εξυπηρετείται κανονικά)
    
Για να γίνουν οι παραπάνω ρυθμίσεις, καταφέραμε να εισπράξουμε μεγάλα ποσά από        μεγαλοοφειλέτες που χρωστούσαν στην επιχείρηση, χωρίς να σκεφτούμε το πολιτικό        κόστος

3) Αγορά δύο οχημάτων.

4) Απαλλαγή (επιπλέον χρέωσης αποχετευτικού ενώ δεν ήταν συνδεδεμένοι)                    πενήντα - εξήντα νοικοκυριών και συγχώνευση του ήδη καταβληθέντος ποσού σε        μελλοντικούς λογαριασμούς.

5) Αποπληρωμή του βιολογικού καθαρισμού Ν. Κλήματος (Έληος) ποσού:                        399.000,00 ευρώ και πλήρη λειτουργία αυτού. Μελλοντικός μου στόχος είναι η                μελέτη υπεδάφιας διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων του Ν.Κλήματος.

6) Δημιουργία αποχετευτικού έργου Πανόρμου & δίκτυο αποχέτευσης.

Παρ' όλα αυτά, οφείλω να παραδεχτώ ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου, λόγω λειψυδρίας και απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης, υπήρξε σταδιακή ελλειπή διακοπή νερού κατά τη διάρκεια διαστήματος 13 ημερών, κάτι για το οποίο, παρά τις προσπάθειές μου και τη ρήξη μου με διάφορους παράγοντες, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.


Θέλω να διευκρινίσω ότι: 

Καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως Δημοτικός Σύμβουλος και με θέση διοικητική, για όσα έχω προσφέρει, δεν έχω λάβει την παραμικρή χρηματική αποζημίωση!
Η συμμετοχή μου στα Δημοτικά Συμβούλια ή στα Συμβούλια της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. , ήταν ανελλιπής εκτός ελάχιστων περιπτώσεων που αφορούσαν κυρίως λόγους υγείας, αλλά και διαμαρτυρίας.
Τελειώνοντας, αφήνω στην κρίση σας τη διάθεση ψήφου στο πρόσωπό μου, θέτοντας τον εαυτό μου ξανά σε υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Ευσταθίου.



Με εκτίμηση

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!'



Κοινοποίηση