Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Στον Δήμο Σκοπέλου 19.250 ευρώ για τις ανάγκες των σχολείων

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, η αριθμ.63202/11.9.2019 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκου, με την οποία κατανέμονται, από τους ΚΑΠ των Δήμων, 28.000.000,00 ευρώ σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.
Πρόκειται για την 3η κατανομή εκατομμυρίων από τους ΚΑΠ Δήμων 2019 για λειτουργικά σχολείων.

Είχαν ήδη προηγηθεί οι δύο κατανομές από τον τέως ΥΠΕΣ, Αλέξη Χαρίτση, και συγκεκριμένα:
- 28.000.000,00 ευρώ την 26η Φεβρουαρίου και
- 28.050.000,00 ευρώ την 15η Απριλίου.

Τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους Δήμους με χρηματικές εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις παρακαλούνται στο τέλος της Υπουργικής Απόφασης να μεριμνήσουν για την άμεση απόδοση από τους ΟΤΑ χωρικής αρμοδιότητάς τους στις οικείες Σχολικές Επιτροπές ή Σχολικές Εφορείες (στην περίπτωση των μειονοτικών σχολείων), των πιστώσεων που τους διατίθενται, επισημαίνοντάς τους ότι πρέπει να προχωρήσουν επειγόντως σε όλες τις απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες.

Στους Δήμους των Σποράδων θα κατανεμηθούν τα εξής ποσά:

Στον Δήμο Αλοννήσου 6.480 ευρώ
Στον Δήμο Σκιάθου 17.280 ευρώ
Στον Δήμο Σκοπέλου 19.250 ευρώ

Απ όσο γνωρίζουμε η κατανομή των χρημάτων  είναι 60% στην Α' βάθμια και 40% στη Β' βάθμια, αναλογικά με τον αριθμό των παιδιών. Οπότε θα πρέπει να συσταθούν οι νέες Σχολικές Επιτροπές και να γίνει αποδοχή της χρηματοδότησης από την νέα Δημοτική Αρχή. Έτσι θα μεταφερθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των σχολείων. Όλα τα παραπάνω βέβαια απαιτούν κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, που ελπίζουμε να μην υπάρξει καθυστέρηση. Ο χειμώνας είναι μπροστά, οι ανάγκες των σχολείων μεγάλες αλλά απ΄όσο γνωρίζουμε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Βασιλούδη, είχε μεριμνήσει ώστε τα σχολεία να έχουν πετρέλαιο για το ξεκίνημα.






Κοινοποίηση