Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Νέος Αρχιγραμματέας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης

 O Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης τοποθετήθηκε από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο στη θέση του νέου Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της
Ελλάδας.
Τα "Δρώμενα του τόπου μας" εύχονται στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Η Μητρόπολη Χαλκίδος κατόπιν τούτου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

<< Μετά πολλής χαράς και συγκινήσεως αναγγέλλουμε στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων ότι, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Ιεροκήρυκας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με πρόταση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου και απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ορίσθηκε Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο εκ των διακεκριμένων κληρικών μας π. Φιλόθεος είναι τέκνο της Χαλκίδος γεννηθείς στις 9/7/1977, υπό των ευσεβεστάτων γονέων του Δημητρίου και Παρασκευής Θεοχάρη.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής. Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου «ΑΡΜΑ», στις 16/2/2002 και την επομένη (17/2/2002) χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κύριο Χρυσόστομο, ο οποίος τον χειροθέτησε και Αρχιδιάκονο. Στις 19/6/2005 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έλαβε αυθημερόν το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον ίδιο Μητροπολίτη.

Υπηρετεί, ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ έχει υπηρετήσει και ως υπεύθυνος του ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχηγός Κατασκηνωτικών περιόδων και Κατηχητής, Υπεύθυνος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ στις 26/10/2009 διορίσθηκε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Μέχρι σήμερα είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των α) Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Χαλκίδος, β) Ιεραποστολικού και Μορφωτικού Ιδρύματος «Άγιος Τιμόθεος Ευρίπου» γ) Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και δ) μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χαλκίδος, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προσελήφθη από την Ιερά Σύνοδο και υπηρέτησε ως γραμματεύς της Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Α΄ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου. Συμμετείχε υπό την ιδιότητα του Συνοδικού Γραμματέως, στον διάλογο Εκκλησίας και Πολιτείας για το μάθημα των Θρησκευτικών και για τα κοινού ενδιαφέροντος θέματα Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνεχάρη εγκαρδίως τον πιστό πνευματικό του υιό και εκλεκτό του συνεργάτη και του ευχήθηκε να συνεχίσει να υπηρετεί την Αγία μας Εκκλησία με τον ίδιο ζήλο και την εγνωσμένη του αγάπη >>.












Κοινοποίηση