Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Τάσος Τσιαπλές: Να δυναμώσει το αγωνιστικό ρεύμα σε δήμους και
Περιφέρεια, με ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες.

Τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης από τη Μαγνησία παρουσίασε χθες στο Βόλο ο υπ. περιφερειάρχης Τάσος Τσιαπλές, ο οποίος κάλεσε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, να ψηφίσουν τώρα το δικό τους ψηφοδέλτιο, της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε κάθε Δήμο, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην ευρωβουλή και τη βουλή, δίνοντας δύναμη στη δική τους δύναμη. Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών, τόνισε τα εξής:

«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι
 Θα ήθελα να ξεκινήσω την σημερινή μας εκδήλωση-συνέντευξη με ένα χαιρετισμό προς τους χιλιάδες Βολιώτες και Βολιώτισσες που διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο  ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου, απαιτώντας να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ στην ΑΓΕΤ, να σταματήσει η κατασκευή του εργοστασίου SRF/RDF.

Για άλλη μια φορά, οι λαϊκές οικογένειες του Βόλου είδαν που είναι το αποκούμπι τους και ποιους έχουν απέναντί τους. Το ΚΚΕ εκφράζει ανόθευτη την διεκδίκηση και απαίτησή τους, δεν κρύβει τα λόγια του τους υπεύθυνους, δεν παζαρεύει το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία πίσω από τη νομιμότητα της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Στέκεται με μέτωπο σε όσους χρησιμοποιούν την ανησυχία και την αγανάκτηση του κόσμου για να ξεπλύνουν τους εκπροσώπους και διάφορους υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής, Ευρωπαίους ή ντόπιους, που θέλουν να εγκλωβίσουν σε δήθεν «εναλλακτικούς δρόμους» στα πλαίσια του συστήματος.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί: Μέσα από τα σωματεία και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, ώστε να μπει φρένο στους σχεδιασμούς της ΑΓΕΤ. Με την τιμωρία των κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που είτε ως κυβέρνηση, είτε μέσα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου έδωσαν το πράσινο φως στην ΑΓΕΤ να μετατρέψει την πόλη σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων και ρύπων. Που μπροστά στη διασφάλιση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, θυσιάζουν τη ζωή και την υγεία του λαού, όπως κάνουν με το μισθό, τη σύνταξη, το εισόδημα, τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.

Ο λαός μπορεί να επιβάλλει το δίκιο του! Να αποδυναμώσει τα κόμματα του κεφαλαίου και στις επερχόμενες εκλογές, δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού! Μόνο έτσι μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά!
Στην σημερινή εκδήλωση μας, θα παρουσιάσουμε τους περισσότερους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, για τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, για την Περιφέρεια, που θα γίνουν μαζί με τις Κοινοτικές, Δημοτικές αλλά και τις ευρωεκλογές, πιθανόν και με βουλευτικές, απευθύνοντας ταυτόχρονα ένα πλατύ κάλεσμα στους εργατοϋπάλληλους, στους ανέργους, στους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, στους συνταξιούχους, στη νεολαία και στις γυναίκες και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους, να μην ψάχνουν τις μικροδιαφορές των άλλων συνδυασμών αντιλαϊκής κοπής, αλλά να κάνουν την πραγματική διαφορά, ψηφίζοντας ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που στηρίζεται από το ΚΚΕ και άλλους αγωνιστές, όπως και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.
Για να δυναμώσει η εργατική-λαϊκή πάλη, μέσα και έξω από την περιφερειακό συμβούλιο, τα δημοτικά συμβούλια, την ευρωβουλή και τη βουλή, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε, Περιφέρειας και Δήμων, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την υπεράσπιση των λαικών συμφερόντων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη υπέρ του λαού.   
Κανείς να μην παραπλανηθεί ξανά απο τα όσα απατηλά λένε η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, τα στελέχη τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους, ότι τέλειωσαν τα μνημόνια, ότι με την καπιταλιστική ανάπτυξη και την μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, θα αλλάξει η ζωή του λαού προς το καλύτερο, ούτε να αποδεχθεί να ζει με τα ψίχουλα που μοιράζουν προεκλογικά, αυτοί που κλέβουν τα «καρβέλια» απο τον λαό, για να στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο.
Κάθε εργάτης, αγρότης, αυτοαπασχολούμενος, άνεργος, συνταξιούχος, νέος και νέα, που εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην γυρίσει στη Ν.Δ ή στο ΠΑΣΟΚ που έχουν την ίδια αντιλαική πολιτική και τώρα στήνουν νέο κύκλο αποπροσανατολιστικών αντιπαραθέσεων επιδιώκοντας να εγκλωβίσουν το λαό στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Να μην σκορπίσει την δυσαρέσκειά του σε διάφορες οπορτουνιστικές δυνάμεις, ανώδυνες για το σύστημα. Κανείς να μην ξεγελαστεί από τον ψευτοπατριωτισμό και το δήθεν αντισυστημικό προφίλ της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής, γιατί είναι το πιο πιστό στήριγμα του εκμεταλλευτικού συστήματος, που γεννιέται στους κόλπους του, στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής και κάθε αστικής κυβέρνησης, οι οποίες δεν μπορούν και δεν θέλουν να την αντιμετωπίσουν, αντίθετα την τροφοδοτούν.
Τους καλούμε τώρα σε συμπόρευση με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, σε όλες τις κάλπες και στους αγώνες, για να καταδικασθεί η αντιλαική πολιτική κυβερνήσεων, Ε.Ε, περιφέρειας και δήμων, για να περάσουμε στην αντεπίθεση διεκδικώντας την ικανοποίηση των λαικών αναγκών και όχι των λίγων.
Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι
Στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού. Ωστόσο το κριτήριο ψήφου, δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός, είναι ποια πολιτική στηρίζει, η στάση του απέναντι στα λαικά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και την διέξοδο από την αντιλαική πολιτική. Η στάση του στο κεντρικό ζήτημα της ανάπτυξης – από ποιόν και για ποιόν – που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή και με ποιόν τάσσεται ο καθένας, είτε έχει κομματική στήριξη, είτε εμφανίζεται ως δήθεν ανεξάρτητος.

Ο συνδυασμός της Ν.Δ με τον κ. Αγοραστό, που έχει τη διοίκηση της περιφέρειας, υπηρέτησε πιστά, σε σύμπλευση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε, την κυρίαρχη πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, όπως και την περίφημη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, που προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης με όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.
Η «αντιπαράθεση» με τον κ. Αγοραστό, των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, που ως τώρα τάχα «σκοτώνονταν» και τώρα θα συνεργαστούν με επικεφαλής τον κ. Τσιλιμίγκα, είναι ψευδεπίγραφη. Το ίδιο και της ΛΑΕ, με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού μέχρι πριν λίγες μέρες συμμετείχε στην ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και σε Δήμους στηρίζει υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ. Ψευδεπίγραφη είναι και η αντιπαράθεση του κ. Κουρέτα που πορεύτηκε και με τον κ. Αγοραστό και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με το Ποτάμι και παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ!  Στα βασικά ζητήματα συμφωνούσαν όλες αυτές οι δυνάμεις και στο περιφερειακό συμβούλιο και έξω απ’ αυτό, πέρα από σκιαμαχίες.
Το ίδιο και η δήθεν αντιπολίτευση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, που συμφωνούσε στα βασικά με την πλειοψηφία, χύνοντας παράλληλα το δηλητήριο του αντικομμουνισμού, του εθνικισμού, του μίσους ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, το αγροτικό κίνημα, στους μετανάστες και τους άλλους λαούς.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, είναι η μόνη δύναμη που αποκάλυπτε και αντιπάλευε, την αντιλαική πολιτική, που προωθούσε στην Περιφέρεια η πλειοψηφία της Ν.Δ, σε συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση και την Ε.Ε και την συναίνεση σε βασικά ζητήματα, των αιρετών του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, των Οικολόγων & της Χρυσής Αυγής και διεκδικούσε μέτρα στήριξης του λαού. 
Ήμασταν πάντα μπροστά στην οργάνωση των αγώνων των εργατών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων αγροτών, των σπουδαστών και μαθητών, των γυναικών, θέτοντας τα αιτήματά τους και στο περιφερειακό συμβούλιο, διεκδικώντας λύσεις.
Ζητήσαμε απο το περιφερειακό συμβούλιο, να εκφράσει την αντίθεσή του στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς λαικών κατοικιών, καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς. Θέσαμε το αίτημα κατάργησης των διοδίων και αφαίρεσης της εκμετάλλευσης των δρόμων απ’ τους ιδιώτες, αλλά η Ν.Δ, με τον ΣΥΡΙΖΑ & το ΠΑΣΟΚ, δεν τα στήριξαν αυτά τα αιτήματα.

Αποκαλύψαμε ότι η απορροφητικότητα των ευρωενωσιακών πόρων και τα έργα που διαφημίζει ο περιφερειάρχης, δεν ωφέλησαν τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, αφού η ανεργία στην Μαγνησία και σε όλη τη Θεσσαλία παραμένει υψηλή, το εισόδημα μισθωτών, μικρών αγροτών & ΕΒΕ, μειώθηκε δραστικά, η μικρή αγροτιά ξεκληρίζεται και αγκομαχά, η νεολαία βιώνει μεγάλα αδιέξοδα. Το όφελος είναι για το μεγάλο κεφάλαιο, που για τις ανάγκες του δίνεται το 75% του ΕΣΠΑ, το 90% του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και η μερίδα του λέοντος των προϋπολογισμών.
Αντιπαλέψαμε την πολύμορφη στήριξη από την περιφέρεια, εκατοντάδων επιχειρηματικών επενδύσεων στις ΑΠΕ που τις πληρώνει ακριβά ο λαός, ιδιωτικοποιούν την ενέργεια, αρπάζουν δημόσια γη και καταστρέφουν το περιβάλλον. Την στήριξη από τις κυβερνήσεις, την περιφέρεια, τον Δ. Βόλο, της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ για να αυξηθεί η κερδοφορία της, όπως και την κατασκευή μονάδων παραγωγής RDF/SRF σαν αυτή που χρηματοδοτεί η περιφέρεια και θέλει να φτιάξει ο Δήμος Βόλου και στην υπόλοιπη Θεσσαλία, πρωτοστατώντας τόσο μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο όσο και στις λαικές κινητοποιήσεις. Αντιπαλέψαμε την κατασκευή μαρίνων και λιμενικών έργων για πολυτελή σκάφη και κρουαζιερόπλοια στη Μαγνησία, καταδυτικών πάρκων για ακριβό τουρισμό στις Σποράδες και το Νότιο Πήλιο, ενώ πάνω από το 50% των ελλήνων δεν έχει την δυνατότητα να κάνει έστω και μια μέρα διακοπές και στους κατοίκους των νησιών στερούν την δυνατότητα κανονικής και φτηνής θαλάσσιας συγκοινωνίας.
Αναδεικνύοντας την ανάγκη άλλου τύπου οικονομικής ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο και εργατική εξουσία, για να απογειωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και της Θεσσαλίας στην αγροτική και βιομηχανική παραγωγή και να λυθούν τα λαικά προβλήματα. 

Αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε, για την απουσία σχεδιασμού, χρηματοδότησης και έργων προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, από τους σεισμούς, τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, και καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία, που δεν έγιναν δεκτές, αφού θεωρούν τόσο η περιφερειακή αρχή της Ν.Δ, όσο και η κυβέρνηση και η Ε.Ε, ότι αυτά τα έργα κοστίζουν όπως λένε, εννοώντας, ότι δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, θυσιάζοντας στην κυριολεξία την ζωή και τις λαικές περιουσίες.
Απαιτούμε η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον, αποκλείοντας την καύση, στην δημόσια υγεία, χωρίς επιβάρυνση των λαικών οικογενειών, χωρίς επιχειρηματική ανάμειξη.
Καταγγείλαμε την απουσία ενός σχεδίου συγκέντρωσης, προστασίας και σωστής διαχείρισης των υδατικών πόρων και απαιτήσαμε την ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου, φραγμάτων, την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων Θεσσαλίας, την προστασία των δασών και τη μετατροπή τους σε λαϊκή περιουσία.
Καταθέσαμε προτάσεις-διεκδικήσεις, για κατασκευή σχολείων, παιδικών σταθμών, σπουδαστικών εστιών, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, δωρεάν. Δομών δημόσιας υγείας-πρόνοιας, δημόσιων δωρεάν υποδομών αθλητισμού, πολιτισμού, για ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου σε δημόσιες-δημοτικές εκτάσεις, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, την ανακατασκευή του επαρχιακού & αγροτικού οδικού δικτύου. 

Αποκαλύψαμε την στήριξη της περιφερειακής αρχής της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, των ΑΝΕΛ και της Χ.Α, στους επικίνδυνους Αμερικανονατοικούς σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της κυβέρνησης σ’ αυτούς, στην εγκατάσταση των αμερικανικών DRONES στην 110 Π.Μ της Λάρισας, ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Βόλο και πολεμικών ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο.
Αξιώνουμε, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις από την Θεσσαλία και όλη τη χώρα. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, με το λαό αφέντη στον τόπο του. Να επιστρέψουν τώρα όλες οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας που βρίσκονται εκτός συνόρων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. Να πάψει η Ελλάδα να δίνει 4 δις. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ.

Αντιπαλεύουμε το θεσμικό πλαίσιο της Περιφερειακής & Τοπικής διοίκησης, εκτός απ’ την απλή αναλογική στην εκλογή των συμβούλων, όπως διαμορφώθηκε με (Καποδίστρια, Καλλικράτη, Κλεισθένη Ι), γιατί δεν υπηρετεί τις λαικές ανάγκες, αλλά του κεφαλαίου.
Αντιτασσόμαστε στην μεταφορά αρμοδιοτήτων στην περιφέρεια και τους δήμους, που πρέπει να είναι στο κεντρικό κράτος. Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα παιδείας, υγείας-πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένου με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό. Ιδιαίτερα για την ανάπτυξη της Π.Φ.Υ.
Διεκδικούμε, μείωση και όχι αύξηση των ανταποδοτικών τελών, φόρων, στην προοπτική κατάργησής τους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και της ανταπόδοσης, των ΣΔΙΤ, των ΜΚΟ και των ΚΟΙΝΣΕΠ, καμία ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών της Περιφέρειας και Δήμων.
Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων Περιφέρειας και Δήμων, με αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Επιστροφή του συνόλου των παρακρατηθέντων πόρων σε Περιφέρεια και Δήμους.
Μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, της άμεσης φορολογίας μισθωτών, συνταξιούχων, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Άμεσες προλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού με πλήρη και σταθερή εργασία. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων.

Η δική μας αντίληψη για τις δομές διοίκησης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, έχει τη βάση της σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, που θεμελιώνεται στην εργατική εξουσία, στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό και έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να υπερασπισθούμε το λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, αλλά και να ηγηθούμε μιας τέτοιας προοπτικής ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού, γι’ αυτό απαιτείται η ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στους Δήμους, ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην ευρωβουλή και στην Βουλή.

Καλούμε όλους τους εργατουπάλληλους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα την νέα γενιά, να ψηφίσουν τώρα το δικό τους ψηφοδέλτιο, της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε κάθε Δήμο, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην ευρωβουλή και την βουλή, δίνοντας δύναμη στη δική τους δύναμη.
Αυτό το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και την Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων, σας παρουσιάζω σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος του, το οποίο αποτελείται από ανθρώπους αγωνιστές από το εργατικό κίνημα, από το αγροτικό κίνημα, από τους αυτοαπασχολούμενους, από γυναίκες και νέους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.




ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Τάσος Τσιαπλές

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    1. Βογιατζής Θανάσης, δημοσιογράφος – συγγραφέας, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
    2. Ευθυμίου Βούλα, συνταξιούχος, Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας
    3. Καραφέρης Δημήτρης, ΕΒΕ από την περιοχή Αλμυρού-Σούρπης
    4. Καρυδάκη Εύη, υπάλληλος ΟΤΑ, Πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας
    5. Κουραβέλας Χρήστος, εργαζόμενος στο Δήμο Ρ. Φεραίου,  μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας
    6. Κουτσινάρης Γιώργος, μεταλλεργάτης, Γ.Γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας»
    7. Κωτή Ρίτσα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου, μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας
    8. Μαμούχα Μαρία, αγρότισσα, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου
    9. Νάνος Απόστολος, υπάλληλος ΔΕΗ, Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου
    10. Πλαγερά Μαρία, καθαρίστρια, πρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας
    11. Ρούσσας Γιώργος, συνταξιούχος, Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας
    12. Σταυρόπουλος Βασίλης, λογιστής από την περιοχή της Ζαγοράς
    13. Τρουλλινού Αιμιλία, απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ
    14. Τσιώνας Μιχάλης, συνταξιούχος υπάλληλος ΟΤΑ
    15. Χαρμάνης Γιώργος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

    1. Γούλας Γιώργος, εργαζόμενος στο Δήμο Σκοπέλου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας

                                   Ο Γιώργος Γούλας
Κοινοποίηση