Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Ο Σάκης Κατσαντώνης με καταγωγή από τη Γλώσσα Σκοπέλου "πάτησε" τα Ιμαλάια!

Ένας Βολιώτης με καταγωγή από τη Γλώσσα Σκοπέλου ο Σάκης Κατσαντώνης, "πάτησε" πριν λίγο καιρό μία κορυφή των Ιμαλαΐων που βρίσκεται στο Νεπάλ. Συγκεκριμένα πριν ενα μήνα ταξίδεψε εκεί και κατάφερε να φτάσει στη κορυφή του βουνού Τσο Ογιού.



Το Τσο Ογιού (ή Κοουοουγιάγκ) είναι το έκτο ψηλότερο βουνό στη Γη με ύψος 8.201 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Βρίσκεται στα Ιμαλάια και είναι 20 χιλιόμετρα δυτικά του όρους Έβερεστ, στα σύνορα Νεπάλ και Κίνας.

Μεγάλο επίτευγμα και άξιο συγχαρητηρίων, αφού είναι γνωστό παγκοσμίως οι πολύ δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν εκεί πάνω στις κορυφές, με βασικό την έλειψη οξυγόνου εκτός των χιονοθύελλων. Ο Σάκης θα επιστρέψει στην Ελλάδα τις προσεχείς μέρες.


Mε τον γιο του Χρήστο στις Δολομοτικές Άλπεις (Ιταλία)
Λίγα λόγια για τον Σάκη Κατσαντώνη

Γεννημένος στη Σκόπελο τον Αύγουστο του 1967, γιος της Ελένης Λαρυγγάκη και του Χρήστου Κατσαντώνη. Μικρός τα καλοκαίρια του τα περνούσε στη Γλώσσα. Είναι απόστρατος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων (Βατραχάνθρωπος - αλεξιπτωτιστής), έχει έναν γιο τον 18χρονο Χρήστο. Εκτός της ορειβασίας ασχολείται με τον αθλητισμό (δρομέας μεγάλων αποστάσεων 80 -100 χλμ - μαραθωνοδρόμος) και τέλος διατηρεί ένα blog το Mountain Terrain Models παρουσιάζοντας εκεί διάφορα μοντέλα - βουνά δικής του κατασκευής.Φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει η Σκόπελος.
Εκτός των Ιμαλαΐων έχει πατήσει στις Γαλλικές Άλπεις το Λευκό Όρος (Mont Blanc) στα 4.800μ, το όρος  Νταμαβάν της Περσίας (Ιράν) στα 5.623μ και το όρος Lenin Peak στο Κιργιστάν στα 7.134μ.











Κοινοποίηση