Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2018

Για εικοστή έκτη συνεχή χρονιά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με τη Χάρη του Θεού στην Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, οι εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Προστάτου μας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ».

Στις Εκδηλώσεις αυτές, υπάρχει η ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται, μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.
Εφέτος –συν Θεώ- η Πόλις της  θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, η οποία φυλάσσεται ευλαβικά στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκοπελου.

Η υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Μεγάλης Παναγίας, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:00 στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με προεξάρχοντα του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2018, οπότε και θα επιστρέψει στη Σκόπελο, συνοδευόμενη από πολλούς Χαλκιδείς με λεωφορεία .
Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και άλλες πνευματικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Κοινοποίηση