Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

SIFFY FESTIVAL 2018 - Ένα διαφορετικό φεστιβάλ που αξίζει κανείς να το παρακολουθήσει αύριο 3 Αυγούστου

To SIFFY  FESTIVAL είναι Διεθνές κινηματογραφικο φεστιβάλ για νέους όπου απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 18 χρονών. Τα ίδια τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, με τη βοήθεια καταξιωμένων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο,  γίνονται σεναριογράφοι, σκηνοθέτες , ηθοποιοί και δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους.

Φέτος για το φεστιβάλ ξεπεράστηκε ο αριθμός των 140 παιδιών που μαζί με τους 15 σκηνοθέτες και τους 60 εθελοντές... μόνο πετυχημένο και αξιόλογο μπορεί να το πει κανείς! Οι ταινίες δημιουργούνται πάντα με βάση το θέμα κάθε χρονιάς που αποφασίζεται από τους διοργανωτές. Φέτος το θέμα είναι το "Φιλότιμο".

Για να πραγματοποιηθούν οι ταινίες πρέπει πρώτα τα παιδιά να διδαχθούν από σχετικά άτομα  ότι έχει σχέση με το θέμα,  έτσι ώστε να αποκτήσουν ερεθίσματα και πληροφορίες για να προχωρήσουν στη δημιουργία ταινιών. Οι ταινίες προβάλλονται κάθε χρόνο στο αμφιθέατρο του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου και έπειτα στέλνονται και προβάλλονται σε φεστιβάλ όλου του κόσμου!  Οι καλύτερες ταινίες βραβεύονται και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη χώρα που θα καλεστούν. Εμείς ευχόμαστε καλή και μεγάλη επιτυχία!






Οι διοργανωτές του SIFFY FESTIVAL

Παιδιά και σκηνοθέτες σε μία αναμνηστική φωτό









Κοινοποίηση