Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Μία μαγική και αξέχαστη βραδιά από τις "Καντάδες και Χοροί στο Ψηλό Χωριό" / "Πολιτιστικό Καλοκαίρι Γλώσσα 2018"

Τι να πρώτο γραφτεί για την χθεσινή βραδιά στη Γλώσσα Σκοπέλου της 2ης μέρας των εκδηλώσεων; Μία μαγεία; Μία αρμονία; Μία ομορφιά; Κάτι το ξεχωριστό; Μία παραδοσιακή κυριολεκτικά βραδιά; Ένα πάντρεμα καντάδας και χορού ήταν!
Όλα τα παραπάνω και λίγα είναι. Όσοι-ες βρέθηκαν χθες το βράδυ στις "Καντάδες και Χοροί στο Ψηλό Χωριό" σίγουρα ένιωσαν κάτι το διαφορετικό σε ακούσματα και θέαμα,με έκδηλο το θαυμασμό και την ικανοποίηση στα πρόσωπά τους.

Οι υπέροχοι κανταδόροι, όλοι-ες από τη Γλώσσα, αφιέρωσαν πολλές ώρες τον τελευταίο καιρό για πρόβες, ώστε να βγει ενα αποτέλεσμα που θα το ζήλευαν, τολμάμε να πούμε, μεγάλες χορωδίες! Μία αρμονία, μία καλλιφωνία ήταν αυτό που διέκρινε κανείς, ακούγοντάς τους. Τραγούδια-καντάδες έκαναν πολλούς να αναπολήσουν, να δακρύσουν για τα όμορφα παλιά χρόνια της νιότης και του αγνού έρωτα.

Το νέο αίμα της χορευτικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου με τη σειρά του, απέσπασε το θαυμασμό και το συνεχές χειροκρότημα απ όλους, αφού έδειξαν περίτρανα ότι ο παραδοσιακός χορός κυλάει μες τις φλέβες τους! Τα μεγαλύτερα παιδιά αλλά και τα "μικρούλια" αφιέρωσαν μέρες και ώρες, αφήνοντας για λίγο το παιχνίδι και το μπάνιο, ώστε να παρουσιάσουν ένα χορευτικό θέαμα πολύ παραπάνω των προσδοκιών! Χωρίς λάθη, με σωστό βηματισμό και πάτημα πάνω στη μουσική που έπαιζε. Άξιοι χορευτές και χορεύτριες που θα συνεχίσουν την πολύχρονη παράδοση του χορού, στη Γλώσσα.

Το ντεκόρ της σκηνής είχε αναλάβει η ταμίας του συλλόγου κ. Ιωάννα Μπρουσγιάννη. Από τα προσωπικά-οικογενειακά ανεκτίμητα κειμήλια που διατηρεί σε Γλωσσώτικες φορεσιές και παλιά οικιακά σκεύη, ξεσήκωσε, μετέφερε και στόλισε με επιδεξιότητα την σκηνή πάνω-κάτω!




Την ιδέα (από τον χειμώνα), την οργάνωση και επιμέλεια όλης της χθεσινής ξεχωριστής βραδιάς, είχε η γραμματέας του συλλόγου κ. Βιργινία Σιδέρη. Με αγάπη και πολύ μεράκι για το παραδοσιακό χορό και γενικότερα για την παράδοση την έκαναν 2 μήνες, ίσως και περισσότερο, να αφοσιωθεί και να διδάξει στα παιδιά αυτό το αποτέλεσμα που έβγαλαν. Παλιά χορεύτρια και η ίδια άλλωστε γαλουχήθηκε με αυτά και τα μετέδωσε με πλήρη επιτυχία.




Τέλος να αναφέρουμε και την παρουσιάστρια των φετινών εκδηλώσεων κ. Όλγα Μιχελή, πάντα πιστός στρατιώτης του συλλόγου όταν της ζητηθεί κάτι, έκανε μία παρουσίαση εκπληκτική! Αυτό άλλωστε φάνηκε από το πάθος που παρουσίαζε... το ζούσε πολύ, μπορούμε να πούμε.




Πολλά πολλά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Γλώσσας για όσα έκανε και φυσικά ανεβάζει,κατ΄εμάς, τον πήχη για ακόμα μεγαλύτερα πράματα στο μέλλον!









Κοινοποίηση