Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς και οικογένειες / ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

<< Η ύπαρξη μιας χρόνιας και απειλητικής για τη ζωή πάθησης σε ένα μέλος μιας οικογένειας, αλλάζει τα δυναμικά στις σχέσεις μεταξύ των μελών, τους ρόλους που είχαν σε αυτή μέχρι τώρα. Όλοι- ο ασθενής και τα άλλα μέλη της οικογένειας - καλούνται να προσαρμοστούν σε μια νέα κατάσταση και στις αλλαγές που αυτή φέρει. Η διαδικασία της αποδοχής της ασθένειας και πιθανά και του επικείμενου θανάτου, δεν είναι μια εύκολη διαδικασία.
Υπάρχουν πολλά συναισθήματα -άγχος, θλίψη, θυμός -που τα εμπλεκόμενα άτομα καλούνται να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν. Ταυτόχρονα, η οικογένεια σα σύνολο, προσπαθεί να ξαναβρεί την "χαμένη ισορροπία " της και τρόπους να συνεχίζει να υπάρχει ως οντότητα. Υπάρχουν λοιπόν περίοδοι μέσα σε αυτή την πορεία της ασθένειας , στις οποίες ο ασθενής και η οικογένεια, χρήζουν υποστήριξης καθώς η συναισθηματική εμπλοκή μεταξύ των μελών, αλλά και η τάση προστασίας της οικογένειας προς τον ασθενή- και το αντίστροφο- μπορεί και να δυσκολεύει τη μεταξύ τους επικοινωνία και την έκφραση των συναισθημάτων. Ως σύλλογος, ο "ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ" μπορεί να προσφέρει την ψυχολογική υποστήριξη στις οικογένειες και τους ασθενείς φυσικά, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και τις "αναταράξεις" που προκαλούνται από την ύπαρξη μιας χρόνιας πάθησης, έτσι ώστε να ενδυναμωθούν ψυχικά και να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ψυχικό πόνο που συνοδεύει τη συνθήκη αυτή >>.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου "ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ" , είναι το 24240 -22341 και το γραφείο είναι ανοιχτό για τους εξυπηρετούμενους καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής τις εξής ώρες. Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 10.00-14.00 και Πέμπτη 17.00-21.00.

Μαρία Καφαντάρη
Ψυχολόγος/Συντονίστρια συλλόγου "ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ"
Κοινοποίηση