Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ιδρυση και λειτουργία τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) στη Σκόπελο

Ο Δήμος Σκοπέλου έχει προβεί σε διαδικασία ανίχνευσης των προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) στη Σκόπελο.
Για αυτό το λόγο, ο Δήμος Σκοπέλου καλεί όσους κατοίκους ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την παρακολούθηση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (όταν αυτό λειτουργήσει).

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ( Σ.Δ.Ε. ) είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων. Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

Σε σχέση με το συμβατικό γνώριμο Γυμνάσιο το συγκεκριμένο σχολείο, έχει πλεονεκτήματα που διευκολύνουν την παρακολούθηση μαθημάτων από τον ενήλικα:

1. Η φοίτηση διαρκεί δύο μόνο εκπαιδευτικά έτη
2. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή
3. Δεν υπάρχουν Εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς ή διαγωνίσματα
4. Η αξιολόγηση είναι περιγραφική (δηλ. καλά, πολύ καλά, άριστα κ.λ.π.)

Οι απόφοιτοι του ΣΔΕ πέρα από το γεγονός ότι ισχυροποιούν ή βελτιώνουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (Ενιαίο Λύκειο ή ΕΠΑΛ) ή σε συστήματα επαγγελματικής κατάρτισης, όπως Σχολές Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., Ι.Ε.Κ., Κ.Ε.Κ. κ.λπ.

Για τις αιτήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου (κτίριο παλιού ΚΑΠΗ),


 Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00 έως 14.00 
 τηλ. επικοινωνίας  24240 22834
Κοινοποίηση