Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Μεγάλη επιτυχία το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Γλώσσας Σκοπέλου - Ραντεβού το 2019

Με μεγάλη επιτυχία τελείωσε χθες 15 Ιουλίου 2018 το χορευτικό διήμερο του 6ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Γλώσσας Σκοπέλου, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος. Η Γλώσσα για 4 μέρες συνολικά υπήρξε σημείο συνάντησης της παράδοσης της φιλοξενίας, της χαράς,του κεφιού,του πολιτισμού!Δώδεκα χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από  περιοχές της χώρας μας,συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

 Όσοι παρευρέθηκαν - έλαβαν μέρος σε αυτό το διήμερο των εκδηλώσεων, συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν τον Σύλλογο για αυτή την σπουδαία προσπάθεια που γίνεται ώστε να διατηρείται και να προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική παράδοση της Ελλάδας και στη Γλώσσα.


Στο τέλος κάθε βραδιάς έγινε απονομή αναμνηστικών - δώρων και ένα χορευτικό πανηγύρι έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Ξενάγηση (στο Λαογραφικό Μουσείο και Πινακοθήκη Γλώσσας), εκδρομές  στις παραλίες μας ήταν στο ημερήσιο πρόγραμμα για τους επισκέπτες.









Την τελευταία ημέρα η πρόεδρος του Συλλόγου Σπυριδούλα Καρβέλη (εμφανώς συγκινημένη), αφού ευχαρίστησε όλα τα χορευτικά συγκροτήματα που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν, τους εθελοντές, τους ανθρώπους και επιχειρήσεις που βοήθησαν να τελειώσει με μεγάλη επιτυχία το 6ο φεστιβάλ, κήρυξε την έναρξή του 7ου για το 2019 με εντυπωσιακό τρόπο αφού στην σκηνή  χόρεψαν για 2η φορά, ο Σύλλογος Ποντίων Κατερίνης “Παναγία Σουμελά” και συγχρόνως με το άκουσμα "Ας αρχίσουν οι χοροί" του Διονύση Σαββόπουλου, για 3 λεπτά γέμισε ο ουρανός της Γλώσσας με πυροτεχνήματα. Και οι δύο ημέρες καλύφθηκαν με ζωντανή σύνδεση από το  SkiathosLife.gr & "Δρώμενα του τόπου μας"  μέσω του Facebook. H δουλεία και οι κόποι 6 μηνών από το Δ.Σ. του Συλλόγου, επισφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο. Πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλους-ες. Ραντεβού λοιπόν το 2019!




Τα συγκροτήματα που έλαβαν μέρος είναι:

  Χορευτικό Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού  Συλλόγου Γλώσσας
  Χοροστέκι Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε.
  Πολιτιστικός Σύλλογος “Τερψιχόρη “
  Μικρασιάτες Ξάνθης “Αλησμόνητες Πατρίδες”
  Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου
  Σύλλογος Ποντίων Κατερίνης “Παναγία Σουμελά”
  Κ.Λ.Ε.Μ.
  Πολιτιστικός Σύλλογος  “ΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ”
  Μουσικοχορευτικός όμιλος Νεμέας “ΦΛΟΙΟΥΝΤΑ”
  Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσ/νικης “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”
  Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου
  Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης  “ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ”






Eναέριες λήψεις με drone
Το Δ.Σ. και η παρουσιάστρια του Φεστιβάλ Ιωάννα Μαρία Κανταρτζή (μέση)


Πάνω από 600 φωτογραφίες μπορείτε να δείτε:

ΑΦΙΞΗ ΟΜΑΔΩΝ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ

1η ΗΜΕΡΑ 6ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 2018

2η ΗΜΕΡΑ 6ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 2018
















Κοινοποίηση