Διαφημίσεις

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Εθελοντισμός για το SIFFY festival / Σκόπελος

Προς τους γονείς, που τα παιδιά τους θέλουν να συμμετέχουν στο SIFFY festival και όσους θέλουν να μας βοηθήσουν εθελοντικά:
Αρχικά νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε θερμά για το ενδιαφέρον που δείξατε για το SIFFY 2018 (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων Σκοπέλου).
Φέτος μέσα σε 45 λεπτά, είχαν γραφτεί 110 παιδιά για το φετινό φεστιβάλ. Έχουμε στα χέρια μας συνολικά 140 αιτήσεις περίπου, γεγονός εκπληκτικό για τα δικά μας δεδομένα. Από την άλλη όμως, προς το παρόν έχουμε θέσεις μόνο για τα 110 από αυτά, γεγονός που μας έχει προβληματίσει αρκετά καθώς είναι πολύ δύσκολο για εμάς να πούμε όχι σε κάποιο παιδί.

Είναι βασικό για όλους να γνωρίζουν το πως λειτουργεί ένα τέτοιο φεστιβάλ. Ο τρόπος λοιπόν με τον οποίο λειτουργεί το πρόγραμμα του SIFFY είναι ο εξής: Κάθε ομάδα αποτελείται από τον  σκηνοθέτη, έναν βοηθό για τον σκηνοθέτη (εθελοντής), cameraman (παιδιά) και τους ηθοποιούς (παιδιά). Κάθε σκηνοθέτης δουλεύει με περίπου οκτώ παιδιά στην ομάδα του. Η κάθε ομάδα γυρίζει τη δική της ταινία. Το πρόβλημα, του να υπάρχουν πάνω από οκτώ παιδιά σε κάθε ομάδα, είναι ότι δεν υπάρχουν άλλες θέσεις - πόστα μέσα στις ομάδες όπου να μπορούν να απασχοληθούν παραπάνω άτομα και είναι κάτι το οποίο θέλουμε και προσπαθούμε να αποφύγουμε.

Για να συμμετέχουν και τα 140 παιδιά θα έπρεπε να είχαμε στο δυναμικό μας 18 σκηνοθέτες. Να φέρουμε σκηνοθέτες στο φεστιβάλ, δεν είναι εύκολο. Σχεδόν όλοι έρχονται από το εξωτερικό, από την Αμερική, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιταλία, το Νεπάλ, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία. Οι σκηνοθέτες πληρώνουν τα αεροπορικά εισιτήρια με δικά τους έξοδα για να φτάσουν στην Ελλάδα. Το SIFFY πληρώνει τα υπόλοιπα: τo καράβι, τη στέγαση και το φαγητό για μια εβδομάδα. Η ομάδα SIFFY προσπαθεί πολύ σκληρά να βρει έναν τρόπο να φιλοξενήσει στο φετινό φεστιβάλ τα περισσότερα από τα παιδιά, γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σας.

Χρειαζόμαστε άτομα (εθελοντές) για τα εξής:

α) μετάφραση από αγγλικά σε ελληνικά και αντίστροφα,
β) μαγείρεμα και προσφορά φαγητού,
γ) μεταφορά των παιδιών,
δ) επιτήρηση παιδιών μικρής ηλικίας και φυσικά για ό,τι άλλο προκύψει. Το σύνολο των εθελοντών που θα καλύψει τις ανάγκες μας, είναι (περίπου) 50.

Αν ενδιαφέρεστε λοιπόν να μας βοηθήσετε και να δηλώσετε συμμετοχή σαν εθελοντής, ώστε περισσότερα παιδιά φέτος να ζήσουν την εμπειρία του SIFFY, σας περιμένουμε στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Cinema Orpheus στις 6 Ιουνίου στις 5 μ.μ.

                                                   Με εκτίμηση, Η ομάδα SIFFY

Δεν υπάρχουν σχόλια: