Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Προορισμός υγείας η Σκόπελος / Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου, το διήμερο 22 & 23 Ιουνίου 2018, φιλοξένησε τον κύριο Kurt von Storch, διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Quality in Health Prevention, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη του τουρισμού υγείας χρησιμοποιώντας τους φυσικούς πόρους του εκάστοτε προορισμού.

Δεδομένου του φυσικού πλούτου του νησιού, η ένωση ξενοδόχων Σκοπέλου προσκάλεσε τον κύριο Kurt von Storch να επισκεφτεί το νησί και να κάνει μία πρώτη εκτίμηση του προορισμού ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα προώθησης του νησιού ως προορισμός υγείας και ευεξίας.

Ο κύριος Kurt von Storch επισκέφτηκε τη Σκόπελο και κάποια από τα δάση της ώστε να γίνει μία πρώτη εκτίμηση σχετικά με την ποιότητα, την πυκνότητα και το είδος της βλάστησης που υπάρχει στο νησί. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της ένωσης ξενοδόχων και το δήμαρχο, όπου υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις προοπτικές προβολής και τα απαραίτητα βήματα ώστε να προωθηθεί η Σκόπελος ως προορισμός υγείας.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση αναφέρθηκαν οι προϋποθέσεις που χρειάζονται ώστε να λάβει ένας προορισμός τη συγκεκριμένη αναγνώριση, τα οφέλη που προκύπτουν καθώς και τα απαραίτητα στάδια μελετών και ερευνών.

Ο χαρακτηρισμός της Σκοπέλου ως προορισμός υγείας μπορεί να βοηθήσει ιδιαιτέρως στην ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς η συγκεκριμένη δημογραφική ομάδα ταξιδεύει μήνες με δροσερό κλίμα όπως ο Μάιος και ο Οκτώβριος, μήνες που η ζήτηση είναι περιορισμένη. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι διατεθειμένη να ταξιδέψει μεγάλες αποστάσεις για να βρει τις κατάλληλες συνθήκες για τον τουρισμό υγείας. Έτσι, η δυσχερή πρόσβαση στο νησί δεν αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα και μπορεί να προσφέρει σημαντική ενίσχυση στον τουρισμό του νησιού τους μήνες με χαμηλή ζήτηση.





   Ποια είναι η  Quality in Health Prevention

Η διασυνοριακή οργάνωση  "Quality in Health Prevention"  αποτελεί ένα ορόσημο για την ποιότητα του διεθνούς υγειονομικού τουρισμού. Ο σύλλογος, που ιδρύθηκε από εκπροσώπους τουριστικών πρακτόρων, ενώσεων και χειριστών ιατρικών ξενοδοχείων και εγκαταστάσεων ιαματικών λουτρών, θα χρησιμεύσει ως μοναδική πλατφόρμα που θα ενώνει τους ενδιαφερόμενους της ευρωπαϊκής ιατρικής βιομηχανίας και της λουτροθεραπείας όσον αφορά τις πτυχές της ποιότητας. Αυτό                                                                              περιλαμβάνει, για παράδειγμα:

Ενώσεις
Διοίκηση και Πολιτική
Ασφαλιστικές εταιρείες υγείας στην Ευρώπη
Οργανισμοί που οργανώνουν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης
Παροχείς υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης
Πανεπιστήμια και εκδότες

Δίπλα σε αυτή τη λειτουργία δικτύωσης το κύριο καθήκον του συλλόγου θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των διεθνών προτύπων ποιότητας της European Spas Association (ESPA). Ο στόχος είναι να επιτευχθεί περισσότερη διαφάνεια όσον αφορά την προστασία των καταναλωτών και έναν πιο δίκαιο ανταγωνισμό.
Κοινοποίηση