Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Θεσσαλίας στη Γλώσσα Σκοπέλου

Σήμερα 28/3 το πρωί, το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Θεσσαλίας έκανε εντυπωσιακές εκπαιδευτικές προβολές για όλους τους μαθητές των σχολείων Γλώσσας και Νέου Κλήματος. Η πρώτη κρούση και πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθούν οι προβολές, έγινε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας. Κατόπιν έγινε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και το πιο βασικό απ΄όλα να βρεθεί ο χώρος ώστε να εγκατασταθεί το Φορητό Πλανητάριο. Ο Σύλλογος απευθύνθηκε στην οικογένεια Αντωνίου (Ελαιοτριβείο) αφού ήταν ο μόνος κατάλληλος χώρος.
Αφιλοκερδώς βέβαια η κ. Λούλα Αντωνίου δέχτηκε με χαρά να παραχωρήσει τον χώρο. Όλα τα παιδιά κατά την έξοδό τους από τον θόλο ήταν εντυπωσιασμένα αφού παρακολούθησαν κάτι πρωτόγνωρο για αυτά.










Τι είναι το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Θεσσαλίας;

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Θεσσαλίας είναι ένας φορητός φουσκωτός θόλος χωρητικότητας 30 ατόμων. Η διαστάσεις του είναι 5 μέτρα εσωτερική διάμετρος και 3.2 μέτρα ύψος. Είναι εξοπλισμένος με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα προβολής ώστε να προβάλλεται το εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό υλικό σε όλη την επιφάνεια του θόλου. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία καθώς ο θεατής περιβάλλεται από την εικόνα,δημιουργώντας ένα πρωτοφανές συναίσθημα!






Κοινοποίηση