Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

Με αισθήματα κατανύξεως και ευλαβείας οι κάτοικοι των νησιών της Σκοπέλου και της Αλοννήσου υποδέχτηκαν τον Τίμιο Σταυρό, περιέχοντα ιερό απότμημα εκ του Ζωοποιού Ξύλου της Σταυρώσεως του Κύριου Ημών Ιησού Χριστού ο  οποίος και φυλάσσεται εδώ και δεκάδες χρόνια στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλιων της Β. Ευβοίας, που κόμισε το πατρικό ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου, προς αγιασμό, ευλογία και πνευματική υποστήριξη των ακριτών κατοίκων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το ιερό κειμήλιο της Τοπικής μας Εκκλησίας αφίχθη αργά το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018 στο νησί της Σκοπέλου σημαινοντας τον πνευματικό συναγερμό των πιστών με την κατάλληλη υποδοχή Του από τις Τοπικές αρχές, εν μέσω κωδωνοκρουσιών, ενώ τελέσθηκε μικρά δέηση στον Ιερόν Ναό Αγίου Νικολάου Λουτρακίου.

Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου  2018 τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία εις τον Ιερόν Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου κατά την Αγιορείτικη Τάξη, προς τιμήν της ελεύσεως του Τιμίου Ξύλου, με τη συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος ενώ ακολούθησε, αρχοντική φιλοξενία από τον πολλά κοπιάσαντα για την διοργάνωση της υποδοχής και της παραμονής του Τιμίου Ξύλου στο νησί Αρχιμ. Αλέξιο Παπασταμούλο.

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 το πρωί, τελέσθηκε ιερά παράκλησις προς τον Τίμιο Σταυρόν εις τον Ιερόν Ναό Αγίων Αναργύρων στο Έληος Σκοπέλου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας προσφέρθηκε προς ασπασμό και ευλογία των κατοίκων των τεσσάρων ενοριών της χώρας Σκοπέλου, υποδεχόμενοι Αυτόν ο Ιερός Κλήρος και ο λαός με επικεφαλής τον Αρχ. Επιτροπο του νησιού Πρωτοπρεσβ. π. Νικόλαο Κασσανδριανό στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται πλησίον του λιμένος της Χώρας τελουμένων της Ιεράς Παρακλήσεως και επίκαιρης ομιλίας.

Την Τετάρτη 24 Ιανουάριου 2018, από νωρίς το πρωί, το Τίμιο Ξύλο περιφέρθηκε ευλαβικώς στις Ιερές Μόνες της Σκοπέλου, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας κατόπιν προσκλήσεως της σχολικής διευθύνσεως του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Σκοπέλου μεταφέρθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος όπου πραγματοποιήθηκε ευλαβές  προσκύνημα με ιδιαίτερη τάξη  από 250 περίπου, μαθητές και τους καλούς τους εκπαιδευτικούς, ενώ σε όλους δόθηκε ως αναμνηστική ευλογία η εικόνα του προσφάτως ανακηρυχθέντος Οσίου Ιακώβου του Νέου Ασκητού.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με το πλοίο της γραμμής, το Τίμιο Ξύλο αναχώρησε για το νησί της Αλοννήσου  όπου και του επιφυλάχτηκε θερμή και συγκινητική υποδοχή  από τους κατοίκους του νησιού με πρώτο τον Δήμαρχο Αλοννήσου κ. Πέτρο Βαφίνη την οποία και διοργάνωσε καταλλήλως ο εφημέριος της Νήσου Αρχιμ. Λουκάς Σταμέλος.
Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στον Ιερόν Ναό Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου παρουσία του Τιμίου Ξύλου για πρώτη φορα τελέσθηκε η αρχαιοπρεπής Θεια Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθεου διακονώντας το ιερό αναλόγιο ο Αρχιμ.Αλεξιος Παπασταμουλος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας δόθηκε αναμνηστικός σταυρός στον εορτάζοντα  πολιόν γέροντα  Αρχιμ. Γρηγόριον Τσάμαρη, καθώς και αναμνηστικές ευλογίες στους συμμετέχοντες εκπροσώπους των τοπικών αρχών και στο πολυπληθές εκκλησίασμα.
Μετά  την ευχαριστιακή σύναξη, οι συνοδεύοντες  πατέρες διακόνησαν το Ιερό Μυστήριο της Μετανοίας  ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εναλλάξ σ’ όλη τη διάρκεια της ιεραποστολικής περιοδείας κήρυξαν τον Θείο Λόγο στους ευλαβείς χριστιανούς.
Στην ευλογημένη αυτή περιοδεία κατόπιν της απαραίτητης πατρικής ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου μετείχαν ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Μακρας - Ιεροκηρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αρχιμ. Τίτος Γερονικολός – Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Πύργου και ο Πρεσβ.Ιωάννης Σούρας - εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Λ. Αιδηψού.



Κοινοποίηση