Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Η ΑΝΕΣ και η Ελληνική Σημαία στις Σποράδες


H πρώτη Ελληνική σημαία με τον λευκό Σταυρό σε γαλανό φόντο, σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε στην Μονή Ευαγγελίστριας στην Σκιάθο το 1807. Αποτελούσε δε την επίσημη Ελληνική Σημαία έως το 1978 και καθιερώθηκε με νόμο στις 21-12-1978, οπότε και υιοθετήθηκε η ναυτική, με τις οριζόντιες λευκές και γαλάζιες γραμμές. Το ριγωτό πρότυπο επιλέχτηκε λόγω της ομοιότητάς του με την κυματιστή θάλασσα, που περιβάλλει τις ακτές της Ελλάδας και με τον σταυρό πάνω αριστερά. Τα χρώματα γαλάζιο και λευκό συμβολίζουν το Γαλάζιο της Ελληνικής θάλασσας και το Λευκό των αφρισμένων κυμάτων.





Η Α.Ν.Ε.Σ.   δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στην παρουσία της Ελληνικής Σημαίας στους ιστούς των λιμανιών και των φαναριών των νησιών που δραστηριοποιείται ακτοπλοϊκά. Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα καθώς συντηρεί τα σχοινιά προσδέσεως στους ιστούς αλλά και αντικαθιστά τις σημαίες με καινούριες όπου χρειαστεί. Εκτός από το πλήρωμα του Πρωτεύς που συμβάλλει εθελοντικά στην συντήρηση και σωστή παρουσία των σημαιών στους ιστούς, προσφέρει τα μέγιστα και ο ίδιος ο Πλοίαρχος κ. Αντωνίου Γεώργιος ο οποίος προσωπικά για την χειμερινή περίοδο μετέβη και τοποθέτησε μια καινούργια Ελληνική σημαία στον ιστό του όμορφου Φαναριού στον κάβο Γουρούνι αφού η παλιά είχε αλλοιωθεί σημαντικά από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που συχνά επικρατούν στη περιοχή.
  Είναι χαρά όλων μας να καμαρώνουμε την γαλανόλευκη στο πέρασμά μας.Το ενδιαφέρον αυτό της εν λόγω Ναυτιλιακής Εταιρείας, του Πλοιάρχου και του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτεύς,  αποτελεί μια λεπτή πράξη εθελοντισμού και  παραδειγματισμού ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς των Ελλήνων αγωνιστών μας.



 Σύνταξη άρθρου – φωτογραφίες
              Λιάλιος Σπύρος






Κοινοποίηση