Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Οπλίτες γιατροί σε Αλόννησο και Γλώσσα Σκοπέλου

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες και μετά από κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τοποθετούνται οπλίτες θητείας - ιατροί σε Αλόννησο και Γλώσσα Σκοπέλου αλλά και σε άλλες απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές.
Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να μπορούν να πληρωθούν κενές θέσεις γιατρών με τον νόμο 4361/2016 έδωσε κίνητρα στους οπλίτες γιατρούς.

Στο πλαίσιο των κινήτρων, οι οπλίτες θητείας – ιατροί πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα δικαιούνται και τις οριζόμενες από το Υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και την αποζημίωση για τις πραγματοποιηθείσες εφημερίες. Επίσης όλο το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης της στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσής τους στα ιατρεία των άγονων αυτών περιοχών, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου.

Ας ελπίσουμε αυτή η νέα υπουργική απόφαση να λύσει επιτέλους το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στις περιοχές μας, που τόσα χρόνια νοσεί και θέτει σε σοβαρό, πολλές φορές, την υγεία των κατοίκων μας. Ίδωμεν...


Κοινοποίηση