Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Απάντηση του Δημ. Συμβούλου Γιώργου Κοτανίδη περί της κοπής πεύκων στο Ν.Κλήμα Σκοπέλου

Αγαπητέ Γιάννη, πρώην Πρόεδρε της Τοπικής Κοινότητας Κλήματος και δάσκαλέ μου αξιόλογε. Ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω σ’ αυτή την επιστολή που δημοσίευσες στις τοπικές ηλεκτρονικές εφημερίδες, αν και δεν το συνηθίζω. Γνωρίζοντας την αμέριστη αγάπη σου για το χωριό μας καθώς και την ανεκτίμητη προσφορά σου στα χρόνια που διετέλεσες Πρόεδρος σ’ αυτό, θα ήθελα να σε ενημερώσω, αν δεν το γνωρίζεις, ότι κι’ εγώ, ως Δημοτικός Σύμβουλος, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχα ψηφίσει υπέρ « της κοπής » των τριών πεύκων στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και μάλιστα είχα τοποθετηθεί στο λόγο ως εξής:

« Προτείνω να κοπεί ο πάνω πεύκος, διότι τον θεωρώ επικίνδυνο και να αντικατασταθεί με ένα άλλο δέντρο χαμηλότερο και τα κάτω πεύκα απλά να κλαδευτούν για να μην είναι κι’ αυτά εξίσου επικίνδυνα για το ναό και για κάποιον πολίτη ».

Μας ανέφεραν κάποιοι ότι αν κλαδευτούν τα πεύκα θα ξεραθούν, επομένως ως πλειοψηφία αποφασίσαμε να κοπούν κι’ αυτά και να αντικατασταθούν με άλλα δέντρα για την ασφάλεια του ναού και των ανθρώπινων ζωών επαναλαμβάνω.
Δε θέλω να κρίνω το σώμα (Δημοτικό Συμβούλιο) που άλλαξε γνώμη κατά πλειοψηφία σ’ αυτό που είχαμε αποφασίσει, γιατί αυτό εναπόκειται στο αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός που ψηφίζει και που του το παρέχει η Δημοκρατία μας. Θέλω να πιστεύω, ότι όλοι ψηφίζουμε με γνώμονα το καλό του νησιού μας και των ανθρώπων του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κανένας από εμάς δεν έχει το αλάθητο! Θέλω να σου θυμίσω ότι κάποια χρόνια πριν, συζητήθηκε να κοπεί ή να κλαδευτεί το πεύκο που βρίσκεται στην πλατεία - δίπλα από την οικία του Αριστείδη Βούλγαρη - και κάποιοι πάλι τότε βιάστηκαν να το αποτρέψουν. Φέτος, λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων, από τον συγκεκριμένο πεύκο έπεσαν κάποια από τα τεράστια κλαδιά του και πλάκωσαν το αυτοκίνητο του Κώστα και της Μαρίας Μελαχροινάκη, όπως επίσης απειλούσε να πέσει και να καταπλακώσει τρία σπίτια τριγύρω. Ποιος απ’ αυτούς πήγε να αποζημιώσει τους συγκεκριμένους ανθρώπους για τη ζημιά που υπέστησαν;  Όσοι έβλεπαν τον πεύκο να λυγίζει μέσα στο χιονιά έτρεμαν για την επικινδυνότητα του και οι άνθρωποι που κατοικούν σ’ αυτή τη γειτονιά φοβόντουσαν να περάσουν από εκείνον τον δρόμο. Eυτυχώς, να λέμε, που δεν θρηνήσαμε καμιά ζωή, γιατί σίγουρα κανείς απ’ αυτούς δε θα την έφερνε πίσω!

Αγαπητέ μου Γιάννη, θέλω να σε ενημερώσω ότι και στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 21/3/2017, εγώ στήριξα την άποψή μου αυτή, με όποιο κόστος για την ασφάλεια και μόνο του ναού και των κατοίκων του χωριού, για κανέναν άλλο λόγο.
Σαφώς, οφείλουμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε όλοι τη μητέρα - Φύση αλλά και η ανθρώπινη ζωή; Θεωρώ ότι το θέμα πήρε παραπάνω έκταση από κάποιους (καταλαβαίνεις ότι δεν εννοώ εσένα), μόνιμα αντιρρησίες που η καριέρα τους και η προσφορά τους είναι μόνο ο αντίλογος για εντυπωσιασμό και μόνο! Με λυπεί πραγματικά, που αυτή η μερίδα ανθρώπων αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε τι που προσπαθεί να γίνει στο χωριό και γενικά σε όλο το νησί για πρόοδο και δημιουργία (και βέβαια δεν αναφέρομαι μόνο στην “κοπή” των πεύκων, χωρίς να θέλω να το υποτιμήσω ως γεγονός)!

Στα δυο, περίπου, χρόνια που αποτελώ μέρος αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου, λειτουργώ με απόλυτη ευσυνειδησία, δικαιοσύνη και βαθιά αίσθηση του καθήκοντός μου για το καλό του τόπου μας, χωρίς κομματικές ταμπέλες, μικροσυμφέροντα και υποβολείς που θα μου υπαγορεύουν τις αποφάσεις μου. Επομένως, δε θεωρώ επιπολαιότητα την στήριξη μου σ’ αυτή την κίνηση όπως και θεωρώ (χωρίς να θέλω να σε υποτιμήσω) υπερβολικό τον χαρακτηρισμό “οικολογικό έγκλημα”, όταν μιλάμε για τρία δέντρα εντός ενός οικισμού και όταν είναι εμφανές σε όλους ότι το χωριό μας αγκαλιάζεται και οξυγονώνεται από ένα πλούσιο δάσος!
Ας μην αναλωνόμαστε σε περαιτέρω συζητήσεις, εφόσον η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε. Αυτό που κρίνω σημαντικό, ιδιαίτερα σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια που βιώνουμε και που έπονται χειρότερα, είναι να είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί να δώσουμε την αξία που ταιριάζει στο χωριό αλλά και σε όλο το νησί μας.

                                                               Με εκτίμηση
                                                          Γεώργιος Κοτανίδης
                                                 Δημοτικός Σύμβουλος Σκοπέλου 
Κοινοποίηση