Διαφημίσεις

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ

Η 14η Μαρτίου 2017 ήταν για την ΠΑΣΕΒΕ ( Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση
Επαγγελματιών – Βιοτεχνών - Εμπόρων), μέρα κατά των φορολογικών μέτρων στην χώρα μας.Το υπόμνημα που συντάχθηκε και στάλθηκε προς το υπουργείο Οικονομικών & Ανάπτυξης έχει ως εξής:ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ.
ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Την ώρα που οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση παραμένουν και μεγαλώνουν, η αναδουλειά έχει περάσει την πόρτα των μικρών
επιχειρήσεων,τα λουκέτα αυξάνονται, τα χρέη μας πνίγουν.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τη πολιτική που μας αφανίζει.

Οι νόμοι που οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή κυβέρνηση έχουν
ψηφίσει και εφαρμόζονται για το φορολογικό καθώς και τα μέτρα που ετοιμάζονται στα πλαίσια της νέας συμφωνίας τσακίζουν παρά πέρα το ελάχιστο εισόδημα μας.

Η πλειονότητα των αυτοαπασχολούμενων που δηλώνουμε καθαρά κέρδη κάτω των 10.000 ευρώ, καλούμαστε να πληρώσουμε τα μισά σχεδόν στην εφορία και στην ασφάλιση.

Ο επαγγελματίας με ατομική επιχείρηση, που δηλώνει Καθαρά Κέρδη έως 10.000 €, πρέπει να πληρώσει φόρους 2.850€, και με την εισφορά 1.927 € στον ΕΦΚΑ, του μένουν 5.223 € ετησίως, ή 435,25 € μηνιαίως.

Στην πραγματικότητα το ποσό αυτό είναι σημαντικά μικρότερο, διότι θα πρέπει να συνυπολογισθούν μια σειρά επιβαρύνσεις ( ΕΝΦΙΑ,αυξημένη φορολογία καυσίμων, πετρελαίου θέρμανσης κλπ).

Στις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα καθώς η κυβέρνηση μας φορολογεί με το εξοντωτικό 29%.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με την εξοντωτική φορολογία των μικρών αυτοαπασχολούμενων, οδηγεί χιλιάδες από εμάς στη χρεοκοπία και την ανεργία, οι φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο συνεχίζονται, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, για να πάρουν και το τελευταίο μερίδιο της αγοράς που έχει απομείνει.

                                  Αυτό επιβεβαιώνει και η πορεία της νέας αξιολόγησης

Ετοιμάζονται για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους νέα εισπρακτικά μέτρα. Για μια ακόμα φορά στο όνομα της εξασφάλισης της συμφωνίας, της περιβόητης ανάκαμψης και των ματωμένων πλεονασμάτων, ετοιμάζεται νέα φοροληστεία, νέο τσάκισμα συντάξεων, δικαιωμάτων κτλ. Τα μεγάλα λόγια για τα αντίμετρα είναι σκέτη κοροϊδία, για να μας εξαπατήσουν και να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι ξεκάθαρη, όλα τα μέτρα έχουν στόχο να ξεκαθαρίσουν την αγορά από το μεγαλύτερο μέρος των μικρών επιχειρήσεων, διευκολύνουν τους ομίλους και τα μονοπώλια για να αρπάξουν το σύνολο
της αγοράς.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ.
ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ!

                                                              Απαιτούμε:
Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους. Κάτω η φοροληστεία. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

 20.000 € αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.
 Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% προσωπικές εταιρείες από το πρώτο ευρώ.
 Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
 Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €.
 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
 Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία, και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι
20.000 €, και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
 Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: