Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η Δημοτική Κοινότητα Γλώσσας έκοψε την Βασιλόπιτα της

Σήμερα το πρωί 5/2 παρουσία του Δημάρχου Σκοπέλου κ. Χρ. Βασιλούδη,των Αντιδημάρχων, Δημοτικών - Τοπικών Συμβούλων και κατοίκων του χωριού της Γλώσσας, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2017. Αφού ευλόγησε την Βασιλόπιτα ο εφημέριος της ενορίας πάτερ Αλέξιος, τον λόγο πήραν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Δημ. Τσουκαλάς όπου ευχήθηκαν σε όλους, μία καλή δημιουργική χρονιά με υγεία.

Στον ολιγόλεπτο λόγο του, ο κ. Βασιλούδης έκανε μία αναφορά των μέχρι τώρα πεπραγμένων της σημερινής δημοτικής αρχής. Μεταξύ άλλων τόνισε, για τις πλημμύρες του 2015 τον Σεπτέμβριο και για τον πρόσφατο χιονιά του Ιανουαρίου, ότι: << ποτέ στο παρελθόν δημοτική αρχή δεν είχε αντιμετωπίσει τέτοιου είδους θεομηνίες σε τόσο μικρό διάστημα, με τόσο μεγάλες καταστροφές >>.
Για τις πλημμύρες είπε: << όχι ότι αποκαταστάθηκαν όλες οι ζημιές, αλλά οι επισκέπτες τουλάχιστον είδαν μία Σκόπελο απ΄τα παλιά! Αυτό ήταν για μας το ζητούμενο και συνεχίζουμε βέβαια τις αποκαταστάσεις >>.
Για τον χιονιά: <<  θέλω πρώτα να ευχαριστήσω ειδικά τους Γλωσσώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής. Πρώτα πρώτα την Αντιδήμαρχο κ. Αθηνά Ντάκη όπου είχε το γενικό πρόσταγμα εδώ στην Γλώσσα,τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Αγάλο Φωτόπουλο και γενικά όλους τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους που βοήθησαν να φέρουμε σε πέρας αυτό το πολύ δύσκολο έργο >>.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Βασιλούδης τόνισε την μεγάλη σημασία που δίνει στο γεγονός ότι << σήμερα ο Δήμος Σκοπέλου δεν χρωστάει πουθενά. Επί δημαρχίας Παχή υπήρχε χρέος, όπως έλεγε ο ίδιος ότι βρήκε, γύρω στα τέσσερα δισεκατομμύρια δραχμές... Ήρθαμε μετά εμείς και το μειώσαμε κάπως... κατόπιν και ο κ. Μιχελής είναι γεγονός ότι το μείωσε και αυτός περισσότερο. Τώρα επί των ημερών των δικών μας δεν χρωστάει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ! Ουτε σε μισθούς ούτε σε προμηθευτές. Ήταν πολύ δύσκολο αυτό, αλλά με την συνεργασία και όλων των συμβούλων, το καταφέραμε >>.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το τυχερό φλουρί της Βασιλόπιτας έπεσε στον μικρό Σωτήρη Κουμανιτσιώτη όπου αντιστοιχούσε σε ένα βιβλίο της Μαρίας Δελήτσικου - Παπαχρήστου ( "Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ" ), έκδοση του Δήμου Σκοπέλου.










Κοινοποίηση