Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

<< Ηρωικός καπετάνιος στο τιμόνι του Πρωτέα >> / ΑΝΕΣ ferries

Πριν πέντε ημέρες είχαμε κάνει μία ανάρτηση (εδώ) για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΣ με το Ε/Γ Ο/Γ "ΠΡΩΤΕΥΣ". Σήμερα με χαρά βλέπουμε και σε άλλα φιλικά ΜΜΕ, την εκτενή αναφορά και αναγνώριση στο πρόσωπο  του καπετάνιου Γιώργου Αντωνίου. << Ηρωικός καπετάνιος στο τιμόνι του Πρωτέα >> ο τίτλος του ρεπορτάζ και δεν έχουν άδικο. Σας το παραθέτουμε γιατί πιστεύουμε,όπως είχαμε γράψει: ότι κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται δημοσίως.

<< Δύο και πλέον δεκαετίες, από το 1992 ταξιδεύει στη θάλασσα, δαμάζοντας τα αγριεμένα κύματα ο καπετάνιος του << Πρωτέα>>, Γιώργος Αντωνίου,  από τη Γλώσσα, ο οποίος διατηρεί κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ανοιχτή τη γραμμή τροφοδοσίας των Βορείων Σποράδων.

Ρεπορτάζ : ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Χάρη στην ηρωική προσπάθεια του ίδιου, το  πλοίο προσέγγισε προχθές το βράδυ το λιμάνι της Αλοννήσου,  παρά το γεγονός ότι έπνεαν δυνατοί άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ, προκειμένου να μεταφερθούν στο νησί δυνάμεις Πυρόσβεσης, στρατιώτες και μηχανολογικός εξοπλισμός, για να συνδράμουν τις προσπάθειες αποκατάστασης των προβλημάτων που προκάλεσε η επέλαση του χιονιά.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πάντα σεμνός καπετάνιος, ανέφερε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα νησιά. Στο πλαίσιο αυτό, τροποποιήθηκε το χθεσινό δρομολόγιο, προκειμένου το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτέας» να προσεγγίσει διαδοχικά τη Σκιάθο, τη Γλώσσα αλλά και την Αλόννησο.

Οι επίγειες δυνάμεις και ο μηχανολογικός  εξοπλισμός μεταφέρονται με τον «Πρωτέα» στα νησιά για να συνδράμουν τις τοπικές δυνάμεις,  παρά τη χιονοθύελλα και τους ισχυρούς ανέμους που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Σκοπέλου και της Αλοννήσου.

Περιγράφοντας την εικόνα που αντικρίζει τις τελευταίες μέρες, ο κ. Αντωνίου επισημαίνει ότι << η Σκόπελος και η Αλόννησος είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση και από τα τρία νησιά,  διότι έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω της χιονοθύελλας των τελευταίων ημερών>>.

Στόχος του ηρωικού καπετάνιου είναι να καλυφθούν, ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες,  οι αυξημένες ανάγκες και η τροφοδοσία των νησιών,  ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος «προσπαθούμε για το καλύτερο και  πρέπει να κάνουμε  κάτι παραπάνω από αυτά που μπορούμε».

Απαντώντας στο ερώτημα αν έχει νιώσει ποτέ κίνδυνο, ο καπετάνιος του «Πρωτέα» επεσήμανε ότι «δεν φτάσαμε στο σημείο  να το νιώσουμε, γιατί πριν φτάσουμε στο απροχώρητο, σταματάμε και γυρίζουμε πίσω και κάνουμε κάτι διαφορετικό,  στα επιτρεπτά, πάντα, πλαίσια».  Στο μεταξύ, διατηρείται σταθερά η τροφοδοσία των νησιών, με τον ίδιο να δηλώνει ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων των νησιών, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.

Σε ανθρώπινο επίπεδο, ο καπετάνιος, υπογραμμίζει ότι πρώτο και κύριο μέλημά του είναι  η εξυπηρέτηση του κόσμου, των κατοίκων των νησιών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο <<γιατί είμαστε άνθρωποι και τα λάθη είναι ανθρώπινα>> όπως επισημαίνει ο ίδιος.  Κλείνοντας, ο Γιώργος Αντωνίου τονίζει ότι <<το καράβι τους εξυπηρετεί ανά πάσα στιγμή και ότι μας ζητήσουν οι δήμαρχοι, ανταποκρινόμαστε άμεσα >>.

Πηγή: www.ellinikiaktoploia.net / ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ




Οι φωτογραφίες είναι από προχθές 11/1 το βράδυ (λιμάνι Λουτρακίου), κατά την αποβίβαση οχημάτων βοήθειας, στην πληγείσα από τον χιονιά Σκόπελο. Ο "Πρωτέας" εκτέλεσε άλλο ένα έκτακτο δρομολόγιο.

                                               Φωτογραφίες: Νίκος Σταμούλης


Κοινοποίηση