Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Πολλά τα προβλήματα στη Σκόπελο μετά την κακοκαιρία "Αριάδνη"

Η σημερινή ημέρα για το νησί της Σκοπέλου ανέτειλε με προβλήματα, όπως ήταν αναμενόμενο,αλλά και ηλιόλουστη. Από το πρωί συνεργεία του Δήμου μαζί με τις δυνάμεις που έχουν έρθει για ενίσχυση από χθες (εδώ), ξεκίνησαν το καθάρισμα των δρόμων από τα χιόνια. Σύμμαχος είναι και η ηλιοφάνεια που επικρατεί κάνοντας πολύ ποιο εύκολο το έργο τους. Τα προβλήματα που άφησε η "Αριάδνη" στο νησί και απ΄όσο έχουμε ενημερωθεί μέχρι στιγμής, είναι της ύδρευσης σε Σκόπελο και                                                                              Γλώσσα.


Χώρα Σκοπέλου:
Δεν υπάρχει νερό στη Σκόπελο λόγω της μη επάρκειας ρεύματος στις αντλίες (ηλεκτρική τάση) της ΔΕΥΑ. Δηλαδή είναι θέμα ΔΕΗ. Πριν λίγο έγινε νέα διακοπή ρεύματος.

Γλώσσα:
Ανεπαρκής ύδρευση του δικτύου λόγω πιθανής ζημιάς στις δεξαμενές όπου είναι αδύνατον οι τεχνικοί της ΔΕΥΑ, λόγω χιονιού, να πάνε εκεί για έλεγχο.Έχουν αναφερθεί ζημιές, σε παγωμένους σωλήνες κατοικιών.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου να αναφέρουμε ότι, όλες αυτές τις μέρες δέχεται πολλές κλήσεις για βοήθεια και κυρίως από τις γύρω περιοχές της Χώρας, όπου έχουν εγκλωβιστεί οικογένειες στις κατοικίες τους.Κάποια από αυτά τα περιστατικά είναι:

9 Ιανουαρίου /  Απεγκλωβισμός ηλικιωμένου πολίτη από την κατοικία του σε δύσβατη περιοχή στη θέση Άγιοι Ανάργυροι Σκοπέλου
10 Ιανουαρίου / Μεταφορά 14 πολιτών ( τριών ανήλικων και έντεκα ενήλικων ) απ' το λιμάνι του Αγνώντα προς την Χώρα της Σκοπέλου με 3 Πυροσβεστικά οχήματα.
11 Ιανουαρίου /  Επιτυχής κατάσβεση πυρκαγιάς που προκλήθηκε σε οικία στην περιοχή Γυφτόρεμα της Σκοπέλου.

12 Ιανουαρίου (σήμερα το πρωί και ώρα 9:30 π.μ.) / Σοβαρό συμβάν με ασθενή εντός του οικισμού της Σκοπέλου. Εκτιμήθηκε ότι χρειαζόταν άμεσα μεταφορά του ιατρού στο σπίτι του ασθενούς και πιθανή μεταφορά του στο Κ.Υ. Σκοπέλου. Στήθηκε επιχείρηση από το Π.Κ Σκοπέλου με δύο οχήματα τον Προϊστάμενο Π.Κ Σκοπέλου Πυραγό Καραμήντζα Ευάγγελο και τέσσερις πυροσβέστες. Έγινε προσέγγιση στο σπίτι του ασθενούς από στενό δρόμο με ικανό ύψος χιονιού και πάγο. Αφού εξετάσθηκε από τον ιατρό αποφασίσθηκε μεταφορά του στην μονάδα υγείας. Ο ασθενής τοποθετήθηκε σε φορείο της Υπηρεσίας μας ασφαλίστηκε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια και κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω ύψους χιονιού , απότομης κλήσης και πάγου σε κεντρικό δρόμο όπου και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σκοπέλου.
Το μεσημέρι όπως ενημερωθήκαμε θα γίνει επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς πολιτών από την θέση Καλόγερος, σε συνεργασία ελικοπτέρου.
(Η φωτογραφία είναι του κ. Αργύρη Καρβέλη τον οποίο και ευχαριστούμε)















Κοινοποίηση