Διαφημίσεις

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

<< Τραγική η κατάσταση στα Γιούρα >> επισημαίνουν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορά της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κ. Παπανάτσιου από κοινού με τους βουλευτές Μαγνησίας Α. Μεϊκόπουλο,  και Σ.  Μπαλλή, για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί «Γιούρα» της Αλοννήσου.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας  Κ. Παπανάτσιου κατέθεσε αναφορά από κοινού με τους βουλευτές Μαγνησίας Α. Μεϊκόπουλο,  και Σ.  Μπαλλή, για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί «Γιούρα» της Αλοννήσου.
Η αναφορά απευθύνεται στους κ.κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βασίζεται στην επιστολή του Δήμου Αλοννήσου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί «Γιούρα» της Αλοννήσου.

Στην αναφορά τους οι βουλευτές σημειώνουν ότι σύμφωνα με την επιστολή του Δήμου Αλοννήσου, μετά την συνταξιοδότηση των δυο μόνιμων Φυλάκων που διέμεναν στο νησί και τη συνταξιοδότηση Θηροφυλάκων και Δασικών υπαλλήλων του Δασαρχείου Σκοπέλου που επόπτευαν και επισκεπτόταν το νησί εκ περιτροπής, σήμερα η κατάσταση είναι τραγική. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις (σπίτια, καταφύγια, Εκκλησία κ.λπ.) έχουν παραβιαστεί και έχουν λεηλατηθεί και οι εγκαταστάσεις υδρομάστευσης έχουν υποστεί ζημιές με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού (βρόχινο) για το πότισμα των αγριοκάτσικων αυξάνοντας τον κίνδυνο αφανισμού μιας σπάνιας ράτσας (Aegagrus Dorcas).
Οι βουλευτές ζητούν από τους κ.κ. Υπουργούς να εξετάσουν προσεκτικά την επιστολή του Δήμου Αλοννήσου


                                                               Η επιστολή
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ.κ.
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: Αίτημα του Δημάρχου Αλοννήσου για βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στο νησί Γιούρα της Αλοννήσου

Οι βουλευτές Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Συμεών Μπαλλής διαβιβάζουν ως αναφορά την με αριθμ. πρωτ. 4857/ 14-10-2016 Επιστολή του Δημάρχου Αλοννήσου, στην οποία διατυπώνεται αίτημα για να ληφθούν μέτρα προστασίας των εγκαταστάσεων που υπάρχουν στο νησί Γιούρα της Αλοννήσου ιδιοκτησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, οι οποίες υποστηρίζουν την διαβίωση της σπάνιας ράτσας αγριοκάτσικων που ενδημεί στην περιοχή .
Ειδικότερα, στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αλοννήσου αναφέρει  ότι μετά την την συνταξιοδότηση των δυο μόνιμων Φυλάκων που διέμεναν στο νησί και τη συνταξιοδότηση Θηροφυλάκων και Δασικών υπαλλήλων του Δασαρχείου Σκοπέλου που επόπτευαν και επισκεπτόταν το νησί εκ περιτροπής, σήμερα η κατάσταση είναι τραγική. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις (σπίτια, καταφύγια, Εκκλησία κ.λπ.) έχουν παραβιαστεί και έχουν λεηλατηθεί και οι εγκαταστάσεις υδρομάστευσης έχουν υποστεί ζημιές με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού (βρόχινο) για το πότισμα των αγριοκάτσικων αυξάνοντας τον κίνδυνο αφανισμού μιας σπάνιας ράτσας (Aegagrus Dorcas)
Παρακαλούνται οι κ.κ. Υπουργοί όπως εξετάσουν προσεχτικά την συνημμένη επιστολή του Δημάρχου Αλοννήσου.
Επισυνάπτεται η Επιστολή
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.


Αθήνα, 17/10/2016

Οι καταθέτοντες βουλευτές
Κατερίνα Παπανάτσιου
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος 
Συμεών Μπαλλής


Δεν υπάρχουν σχόλια: