Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Στον πυρετό του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος" / Σκόπελος

Χθες 27/8 και ώρα 20:30 μ.μ. έγινε η έναρξη του 3ήμερου (27 - 28 - 29 Αυγούστου) 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος" στη Χώρα της Σκοπέλου. Η συνάντηση όλων των χορευτικών ομάδων για την έναρξη στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο, έλαβε χώρα στο κεντρικό λιμάνι όπου με ομαδικό χορό πιασμένοι χέρι χέρι, παρέλασαν σε όλη την κεντρική παραλία,χειροκροτούμενες από ντόπιους και ξένους επισκέπτες.


Στη συνέχεια περνώντας από τα καλντερίμια της πόλης κατέλειξαν στον χώρο του Φεστιβάλ.
Τον λόγο πήρε η Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης και διοργανώτριας αρχής "Πλέγμα", Κωνσταντίνα Αγγελέτου, καλοσωρίζοντας τις χορευτικές ομάδες,τον κόσμο της Σκοπέλου,τον Δήμαρχο,τις Αντιδημάρχους αλλα και την εκπρόσωπο της κυβέρνησης,Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Στον σύντομο λόγο της εξέφρασε την ικανοποίηση όλων για την τελική έκβαση του 4ου Φεστιβάλ μέσα από πολύ κόπο,κούραση και έντονες στιγμές. << Περισσότεροι από 550 χορευτές και 70 εθελοντές είναι η ψυχή του Φεστιβάλ. Ειδικότερα οι εθελοντές μας, όπου ακούραστοι όλη μέρα είναι κοντά μας όπου χρειαστεί, πιστεύοντας στο όραμα μας οργανώνοντας αυτή την μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού >> τόνισε μεταξύ άλλων,  αποσπώντας το έντονο χειροκρότημα του κόσμου όπου είχε γεμίσει ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο.

Έπειτα το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης ο οποίος καλωσόρισε την Υφυπουργό τους χορευτές και όλο τον κόσμο.
 << Για 4η χρονιά το Φεστιβάλ Διαμαντής Παλαιολόγος ανοίγει τα φτερά του ταξιδεύοντας μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είμαστε περήφανοι διότι αυτή η γιορτή έχει προσλάβει διεθνή χαρακτήρα και αναγνώριση ιδιαίτερα μετά την βράβευσή της από πολιτιστικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς.Είμαι σίγουρος ότι ο Μάντος θα χαιρόταν βλέποντας τον οργασμό δημιουργικότητας, αυτό τον πυρετό που ζει το νησί μας. Ο χορός είναι ζωή είναι η κίνηση που νικά την πνευματική και σωματική ακινησία >> τόνισε ο Δήμαρχος. Τελειώνοντας ευχήθηκε σε όλους τους επισκέπτες να μείνει αξέχαστο αυτό το 3ήμερο στο νησί της Σκοπέλου και κάλεσε την υφυπουργό ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μαρίνα Χρυσοβελώνη να κηρύξει την έναρξη του Φεστιβάλ.

<< Μεγάλη τιμή και χαρά είναι για μένα που βρίσκομαι ανάμεσά σας.Τιμή επειδή εκπροσωπώ την κυβέρνηση σε μία εξαιρετική διοργάνωση η οποία γίνεται στον τόπο μου.Θέλω να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όλων των μελών της κυβέρνησης. Αποτελείτε τους καλύτερους θεματοφύλακες της παράδοση,των εθίμων,της ιστορίας όσοι ασχολείστε ανά την επικράτεια με τέτοια πολιτιστικά θέματα.Η σημερινή εκδήλωση είναι σημαντική, επειδή προβάλει προς τον έξω κόσμο την Σκόπελο και συγχαίρω τους εμπνευστές αυτής της μεγάλης πολιτιστικής γιορτής που γίνεται στην μνήμη μιας εξέχουσας προσωπικότητας, του Διαμαντή Παλαιολόγου. Ελπίζω να συνεχιστεί για πολλά χρόνια αυτό το πανηγύρι του πολιτισμού και να συγχαρώ τον Δήμο,το ''Πλέγμα",την ΟUNESCO,το Υπουργείο Πολιτισμού,την Περιφέρεια οι οποίοι αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια  και φυσικά την ψυχή του Φεστιβάλ που δεν είναι άλλο από τα χορευτικά συγκροτήματα που λαβαίνουν μέρος και θα θαυμάσουμε όλες αυτές τις μέρες στη Σκόπελο >> τόνισε μεταξύ άλλων η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Το πρώτο χορευτικό συγκρότημα που ανέβηκε στη σκηνή, ήτανε του ''Διαμαντής Παλαιολόγος" όπου έκανε εκπληκτική εμφάνιση χορεύοντας χορούς της Μ.Ασίας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και θαυμασμό όλων. Εντυπωσίασε δε και η μικρή χορευτική ομάδα του συγκροτήματος όπου με την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Ναυσικάς Παλαιολόγου, φαίνεται από τώρα ότι θα γίνουν μεγαλώνοντας, άξιοι συνεχιστές της χορευτικής παράδοσης.Την παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων,έχουν αναλάβει η Κωνσταντίνα Αγγελέτου μαζί με τον Χρήστο Παλαιολόγο ενώ για την μετάφραση  στους ξένους επισκέπτες η Όλγα Μιχελή.
Τελειώνοντας θέλουμε να εκθειάσουμε και να συγχαρούμε και εμείς με την σειρά μας, για την άψογη οργάνωση του Φεστιβάλ Σκοπέλου σε όλους τους τομείς, τους υπεύθυνους του Πλέγματος αλλά και τους πολυάριθμους εθελοντές. Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια.



















Κοινοποίηση