Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τίτλο: «Μετριασμός επιπτώσεων από την εκδήλωση φυσικών κινδύνων στο νησί της Σκοπέλου»

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας στην προσπάθειά της να αναδεικνύει συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και να δίνει λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει ημερίδα στο νησί της Σκοπέλου με θέμα: «Μετριασμός επιπτώσεων από την εκδήλωση φυσικών κινδύνων στο νησί της Σκοπέλου».


Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα παρακάτω:
   
«Μέτρα πρόληψης και μετριασμού των επιπτώσεων από πλημμύρες στο νησί της Σκοπέλου»
Εισηγητής: Καρράς Μανώλης, Τοπογράφος Μηχανικός

«Ενσωμάτωση του Τουριστικού Κλάδου στον Σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας: Η περίπτωση των δασικών πυρκαγιών»
Εισηγητής: Κατσαρός Ευάγγελος, Ερευνητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

«Παρουσίαση συστήματος λήψης αποφάσεων για τη χάραξη αποτελεσματικών πολιτικών πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων και την υποστήριξη λήψης αποφάσεων σε περιοχές με περιορισμένους διαθέσιμους πόρους»
Εισηγητής: Μητσάκης Ευάγγελος, Ινστιτούτο Μεταφορών,
Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 09/07/2016 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 στην Χώρα του Δήμου Σκοπέλου στην αίθουσα-κινηματοθέατρο «Ορφέας».
Η συγκεκριμένη ημερίδα έχει μεγάλη σημασία με δεδομένο ότι το νησί της Σκοπέλου την περασμένη χρονιά υπέστη σοβαρές ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να πληγεί έντονα η τοπική οικονομία. Το ζητούμενο της ημερίδας είναι να αναδείξει ενέργειες και μεθόδους ώστε σημαντικοί προορισμοί όπως το νησί της Σκοπέλου να είναι οχυρωμένοι για την επαρκή αντιμετώπιση φαινομένων όπως πλημύρες, πυρκαγιές, κτλ.

Την Παρασκευή 08/07/2016 και ώρα 20:00 θα προηγηθεί κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας με το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου όπου και θα συζητηθούν θέματα ημερήσιας διάταξης καθώς και θέματα που θα θέσουν ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Κοινοποίηση