Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Το "ΟΧΙ" της καλοκαιρινής σεζόν

<< Τα μέλη της Γλώσσας, του Χορευτικού Συγκροτήματος "Διαμαντής Παλαιολόγος", θεωρούμε την άρνηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας, στο αίτημα μας να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!
   Πιστεύουμε, πως σε τόσο σοβαρά θέματα, οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται κατόπιν γενικής συνέλευσης και όχι σύμφωνα με τις προσωπικές απόψεις  πέντε ατόμων.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας, τον οποίο λίγο πολύ όλοι μας έχουμε υπηρετήσει, μιας και μετράει πάνω από  τριάντα χρόνια δράσης, φημίζεται για τη φιλοξενία του και προπάντων για τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις.
    Η χορευτική βραδιά, ξεκίνησε με το χορευτικό συγκρότημα Γλώσσας, που ίδρυσαν ο Μάντος και η Χριστίνα Παλαιολόγου, οι οποίοι με υπομονή και αγάπη, έκαναν τη Γλώσσα ν αγαπά την ελληνική παράδοση! Ποιος είναι αυτός που δεν πέρασε απ το χορευτικό τους; Ποιος είναι αυτός που πλήρωσε για να διδαχτεί; Και τέλος, ποιος άραγε μέχρι και σήμερα, δεν χορεύει <<έλα απόψε στου Θωμά>>, όπως ο ίδιος ο Μάντος χορογράφησε;

   Κρατώντας σαν βάση αυτά και μόνο, αν και θα μπορούσαμε ν αναφέρουμε άπειρα,στηρίζουμε το  Ανεξάρτητο Χορευτικό "Διαμαντής Παλαιολόγος", δείχνοντας εμπιστοσύνη στο έργο πλέον των παιδιών τους, του Χρήστου και της Ναυσικάς.
   ΔΕΝ είμαστε χορευτικό του "Πλέγματος", ΔΕΝ διοργανώνουμε Φεστιβάλ! Είμαστε κάτοικοι της Γλώσσας ,μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, στηρίζουμε χρόνια τώρα τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις και περιμέναμε να δεχτείτε το αίτημα μας και να χορέψουμε όλοι μαζί εκείνη τη βραδιά   δείχνοντας στους επισκέπτες της Γλώσσας, τις πολιτιστικές μας δράσεις και φυσικά με μεγάλη χαρά θα συμμετείχαμε και στο Φεστιβάλ της Γλώσσας, του χωριού μας!
  Μα η εγωιστική, αρνητική σας απόφαση,που πήρε πάνω από ένα μήνα για να έρθει (η αίτηση έγινε 17/05/16 και η απάντηση εστάλει 28/06/16), μόνο πολιτισμό δεν προάγει. Αλήθεια σκεφτήκατε την αντίδραση εικοσιπέντε μικρών παιδιών που περίμεναν να χορέψουν και να δείξουν το έργο ενός ολόκληρου χειμώνα;  Σκεφτήκατε μήπως τα συναισθήματα μικρών και μεγάλων χορευτών, όταν ο Σύλλογος που χρόνια υπηρετούν, τους απέρριψε;Μάλλον δεν τα σκεφτήκατε. Και κατόπιν πιέσεων και παραπόνων των γονιών αποφασίσατε να καλέσετε μόνο το παιδικό τμήμα του χορευτικού Συγκροτήματος "Διαμαντής Παλαιολόγος¨απορρίπτοντας τη μεγάλη χορευτική ομάδα. Γιατί αυτός ο διαχωρισμός; Ο Σύλλογος που προάγει Πολιτισμό!
   Ειλικρινά, από ένα σύλλογο που διοικούν πέντε γυναίκες, περιμέναμε μεγαλύτερη ευαισθησία!
   Τέλος για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση των γεγονότων και μομφή προς το Χορευτικό "Διαμαντής Παλαιολόγος",σας παρουσιάζουμε  τη σειρά των γεγονότων. Παρακαλούμε δώστε προσοχή στις ημερομηνίες >>.



Προς
το Διοικητικό Συμβούλιο
του Πολιτιστικού Συλλόγου
Γλώσσας Σκοπέλου
υπόψη
της Προέδρου
κας Σπύρου Μαρία
Γλώσσα, 17/5/2016

Αξιότιμη Πρόεδρε ,
Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας Σκοπέλου,
Μετά από την  ευχάριστη και διεξοδική συνάντηση και συζήτηση με την κα Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας Σκοπέλου,θα θέλαμε να σας εκθέσουμε και γραπτά, την επιθυμία μας να συμμετάσχουμε ως χορευτικό  “Διαμαντής Παλαιολόγος” στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσετε το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Θεωρώντας ότι η επιθυμία μας θα γίνει δεκτή θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να πάρουμε μέρος  στην χορευτική βραδιά των εκδηλώσεων προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε την παραδοσιακή ορχήστρα  που θα έχετε για να καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης βραδιάς. Επίσης η διάρκεια του καλλιτεχνικού μας  προγράμματος θα θέλαμε να καθοριστεί από εσάς με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της συνολικής βραδιάς.
Σας ευχαριστούμε  εκ των προτέρων και περιμένουμε νέα σας σύντομα,

                                                                Με εκτίμηση,
                                              Ναυσικά και Χρήστος Παλαιολόγου




28/06/2016
ΠΡΟΣ:
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΄΄ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ΄΄

        Σύμφωνα με το αίτημα σας σχετικά με την συμμετοχή σας στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Συλλόγου μας  (Αύγουστος 2016), σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν συμβουλίου του Δ.Σ. και συνεννόησης με τον δάσκαλο της χορευτικής μας ομάδας καταλήξαμε στο ότι η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση της δουλειάς της Ερασιτεχνικής Χορευτικής Ομάδας  του Πολιτιστικού Συλλόγου και της παιδικής ομάδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας με την οποία συνεργαζόμαστε.
         Θεωρώντας ότι οι συνεργασίες του Συλλόγου πρέπει να στηρίζονται στο ήθος και στη διαφάνεια, γι΄ αυτό το λόγο δεν θέλουμε να σας κρύψουμε την πικρία μας αφού αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε την διοργάνωση του φεστιβάλ μας τον Ιούλιο μήνα, αφού αποφασίσατε να διοργανώσετε το δικό σας τις ημερομηνίες που είχε καθιερωθεί να πραγματοποιείται το φεστιβάλ του χωριού μας. Επιπλέον, θεωρούμε ότι η ιδιωτική δράση σας και η συνεργασία σας με το ‘’Πλέγμα’’ έρχεται σε αντίθεση με το εθελοντικό πνεύμα του Πολιτιστικού Συλλόγου.
         Σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα που αναφέραμε και επειδή πιστεύουμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος πρέπει να ενώνει και να μην διαχωρίζει τα μέλη του, θα θέλαμε να προσκαλέσουμε την χορευτική ομάδα ΄΄Διαμαντής Παλαιολόγος’’ για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας, το Σάββατο 16 Ιουλίου. Εάν αποδεχτείτε την πρόταση μας, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι  ο διαθέσιμος χρόνος για να παρουσιάσετε το χορευτικό σας πρόγραμμα είναι τα 20 λεπτά. Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε παρακαλούμε να μας απαντήσετε εντος των ημερών για να ενημερώσουμε την ορχήστρα.

                                      Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας





10/07/2016
ΠΡΟΣ:
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΄΄ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ΄΄


Ο Πολιτιστικός σύλλογος προσπαθεί να ενώνει τα μέλη του και να μην τα διαχωρίζει. Δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να πικραίνει μικρά παιδάκια που συμμετέχουν σε μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών.  (Με την ευκαιρία αυτή ζητώ συγνώμη που δεν γνώριζα ότι τα μαθήματα μουσικοκινητικής  σημαίνει παραδοσιακοί χοροί όπως μου είπες στην τηλεφωνική μας επικοινωνία Ναυσικά.) Γι’ αυτό το λόγο προσκαλούμε το παιδικό τμήμα του χορευτικού συγκροτήματος “Διαμαντής Παλαιολόγος” να συμμετέχει στην εκδήλωση παραδοσιακών χορών την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016. Σε περίπτωση που δεχτείτε την πρόταση, περιμένω τηλεφωνική επικοινωνία για το στήσιμο του προγράμματος. Επίσης αναμένουμε απάντηση για την συμμετοχή του τμήματος ενηλίκων του χορευτικού σας στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Ιουλίου 2016. Θα ήταν χαρά μας να έρθετε και αν είναι εφικτό από μεριά σας να κάνετε την έναρξη της δεύτερης βραδιάς.  Οι σχέσεις χτίζονται με υπομονή και αμοιβαίο σεβασμό, χωρίς εγωισμούς και προσωπικές εμπάθειες. Σας  καλούμε λοιπόν να δώσουμε ένα μήνυμα σύμπνοιας και θετικής ενέργειας για το καλό του χωριού μας.

                                             Με εκτίμηση η πρόεδρος Σπύρου Μαρία
                                                                   και το Δ.Σ




10/07/2016

                                     ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ "ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ"

Σε συνέχεια του τελευταίου σας mail xαιρόμαστε που ασπαζόμαστε  από κοινού ότι ο πολιτιστικός σύλλογος οφείλει να ενώνει τα μέλη του και να μη τα διαχωρίζει. Αποδεχόμαστε την πρόσκληση να συμμετέχει το Χορευτικό "Διαμαντής Παλαιολόγος" στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του χωριού μας.

Επειδή όμως και εμείς δεν διαχωρίζουμε τους χορευτές μας ούτε ηλιακά ούτε με κανέναν άλλο τρόπο, το συγκρότημα παραστάσεων  για τις εκδηλώσεις του Αυγούστου θα είναι μικτό, παιδιών και μεγάλων, διότι η σύλληψη του προγράμματος  μας είναι αλληλένδετη.

Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση σας στο φεστιβάλ χορών όμως δυστυχώς δεν δυνάμεθα να συμμετέχουμε καθώς κρίνουμε ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας. Όπως θυμάστε η αίτηση μας είχε αποσταλεί 17/5/2016 και η πρόσκλησή σας ήρθε 28/06/2016.

                                                             Σας ευχαριστούμε

                                               Χρήστος και Ναυσικά Παλαιολόγου

Κοινοποίηση