Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ / Σκόπελος

Η ελληνική παράδοση συναντά τους πρόσφυγες

Σε ελληνικά και συριακά το σποτ του « Χορεύοντας χωρίς Σύνορα » που επιμελήθηκαν οι σκηνοθέτες Μιχάλης Γιγιντής και Νικόλας Μακρής για την ομώνυμη δράση ευαισθητοποίησης που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία « Πλέγμα » για τους πρόσφυγες και την υποστήριξη του έργου των Γιατρών χωρίς Σύνορα, την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι σε 6 ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Νάουσα, Σκόπελος).
Υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία του Πλέγματος, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Αετόπουλος παραχώρησε ευγενικά το τραγούδι του «Μετανάστης», στο οποίο βασίζεται η  μουσική επένδυση του σποτ.

Το « Χορεύοντας χωρίς Σύνορα » συνδέει την ελληνική ιστορία των ξεριζωμών και της ξενιτιάς με τους σημερινούς πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας, μέσα από την ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση.
Χορευτικά συγκροτήματα τις πόλεις θα ανοίξουν το χορό, ενώ σκοπός είναι ο κύκλος του χορού να μεγαλώσει από ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας, Έλληνες, ξένους, γηγενείς και πρόσφυγες, σε έναν χορό χωρίς σύνορα που μεταδίδει το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Η δράση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Καταστημάτων Εστιάσης Σκοπέλου ενώ για την περιοχή της Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Χορηγοί επικοινωνίας του « Χορεύοντας χωρίς Σύνορα » είναι η ΕΡΤ, το Δεύτερο Πρόγραμμα, το Metropolis Press, η εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, το SkopelosOnline και το Skopelos TV.

Το σποτ μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=JAQN6eBeCpY&feature=youtu.be.




Φωτογραφικό υλικό από την τελευταία (11/6) πρόβα της χορευτικής ομάδας Σκοπέλου "Διαμαντής Παλαιολόγος" όπου θα λάβει μέρος.Η πρόβα έγινε στην αίθουσα "Ορφέας" στη Σκόπελο και υπό τις καθοδηγίες της χοροδιδασκάλου Ναυσικάς Παλαιολόγου.Καλή επιτυχία.










Κοινοποίηση