Διαφημίσεις

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

3ο Διεθνές Συμπόσιο για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη (Εγκληματολογίας) / Σκόπελος

 
                 
                         Aναδεικνύοντας το Ήθος στις επιχειρήσεις και τη δικαιοσύνη
(3rd International Symposium on Restorative Justice: Bringing Ethos to businesses and justice)
                           
Το Ινστιτούτο Restorative Justice for all (RJ4All) (www.RJ4All.info) ανακοινώνει την έναρξη και το πρόγραμμα του  3ου Διεθνούς Συμποσίου για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί 17-24 Ιουνίου 2016, στην Σκόπελο, Ελλάδα, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σκοπέλου. Το συμπόσιο θα βασιστεί στο επιτυχές πρότυπο του 1ου Διεθνούς Συμποσίου για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη, 2012 και του 2ου Διεθνούς Συμποσίου για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη, 2014,  επιτρέποντας την εις βάθος συζήτηση, την ανάπτυξη επιστημονικού διαλόγου και τον αναστοχασμό. Οι παρουσιάσεις δημοσιεύτηκαν έπειτα ως Gavrielides, T. and Artinopoulou, V. (2013)  "Reconstructing Restorative Justice Philosophy, Furnam: Ashgate.

Διεθνώς αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί, ερευνητές και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα για να ξεκινήσουν το μοναδικό ταξίδι του Συμποσίου για το νησί της Σκοπέλου. Η αρχή του ταξιδιού θα γίνει μέσα από μια μοναδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα αρχαία εδάφη της Ακαδημίας Πλάτωνος,  προετοιμάζοντας το «πνεύμα, μυαλό και το σώμα» των συμμετεχόντων για το συμπόσιο, με τη συμμετοχή του Επίτιμου Προξένου της Βραζιλίας στην Ελλάδα, Δρ. Ιωάννη Λύρα, εμπνευστή της «Ιδέας για την Επαναλειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνα».Οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στη Σκόπελο στις 18 Ιουνίου, και το συμπόσιο θα ανοίξει επίσημα τις εργασίες του στις 19  Ιουνίου κατά την Τελετή Έναρξης που θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Βακράτσα στην πόλη της Σκοπέλου, με τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή του Δήμου Σκοπέλου.

Οι πρωινές και απογευματινές εργασίες του Συμποσίου θα λάβουν χώρα μεταξύ 20 και 24 Ιουνίου, διαρκούν επτά ώρες ημερησίως και διεξάγονται σε διάφορες υπαίθριες τοποθεσίες στη Σκόπελο και σε κοντινά νησιά, όπως η Αλόννησος, σε συνδυασμό με ένα κοινωνικό πρόγραμμα και εκδηλώσεις που ακολουθούν, σέβονται και αναδεικνύουν μοναδικά την παραδοσιακή ζωή του νησιού.

Η Τελετή Λήξης  θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στην Παναγία Πύργου, στην πόλη της Σκοπέλου, με τους εμπνευστές, διοργανωτές και συν-διευθυντές του Ινστιτούτου Καθηγητές κ.κ. Βάσω Αρτινοπούλου & Theo Gavrielides να αναλύουν τα συμπεράσματα των εργασιών του συμποσίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: