Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Εκδηλώσεις Ι.Μ. Χαλκίδος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Αργά το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαΐου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού, όπου συναντήθηκε με τους μικρούς μαθητές του Κατωτέρου Κατηχητικού της Ενορίας στα πλαίσια της λήξης της φετινής κατηχητικής χρονιάς.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, τα παιδιά είχαν προετοιμάσει ερωτήσεις προς τον Επίσκοπο τους και παρουσία του Εφημερίου τους Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη, των Κατηχητριών και των γονέων διαλέχθηκαν μαζί του και χάρηκαν την επικοινωνία με τον Μητροπολίτη τους, ο οποίος, αναχωρώντας, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση του για το έργο υπέρ της νεότητας στην Ενορία, όπου και ο ίδιος κατηχήθηκε και ανδρώθηκε πνευματικά, αλλά και διακόνησε ως λαϊκός Κατηχητής και εν συνεχεία ως Κληρικός και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως.


ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου 2016, πριν την έναρξη των μαθημάτων, έλαβαν χώρα τα Θυρανοίξια του νεόδμητου Παρεκκλησίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού Χαλκίδος, το οποίο τιμάται στο όνομα του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
Τα Θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Αρχιμ. Χριστοφόρο Παπαθανασίου από την Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, τον Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη, Εφημέριο της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Πρεσβ. Δημήτριος Παλληκαρίου – Εφημέριος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Μύτικα.
Συμμετείχε σύσσωμο το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου, με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Ιωάννη Αρνή, η Σχολική Σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Ευαγγελία Μπλατσούκα, ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολλοί γονείς και, φυσικά, οι μικροί μαθητές του Σχολείου, οι οποίοι ιδιαιτέρως χάρηκαν την ύπαρξη του Ι. Ναού στο Σχολείο τους.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος συνεχάρη όλους τους συντελεστές, τους εμπνευστές, τους δωρητές, τους διδασκάλους και τον διευθυντή του Σχολείου για την πρωτοβουλία αυτή.
Ομίλησαν ακόμη ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Αρνής και η δασκάλα κ. Σοφία Ταραμίγκου, οι οποίοι ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο, αλλά και τον π. Σταμάτιο Μπασδέκη για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ανέγερση και λειτουργία του Ι. Ναού στο Σχολείο τους.


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΚΗΡΥΓΜΑΤΩΝ

Το διήμερο της Δευτέρας 16 και Τρίτης 17 Μαΐου 2016 έλαβαν χώρα οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις λήξης των Εσπερινών Κηρυγμάτων των Ενοριών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, τα οποία φέτος είχαν ως κοινό θέμα την ανάλυση του Συμβόλου της Πίστεως.
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 το απόγευμα, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, συγκεντρώθηκαν οι Εφημέριοι και οι συμμετέχοντες στα εσπερινά κηρύγματα πιστοί των ενοριών των Αρχιερατικών περιφερειών Μεσσαπίων, Κηρέως, Νηλέως, Αιγαίων, Αιδηψίων, Ιστιαίας και των Σποράδων Νήσων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, καλωσόρισε όλους τους προσελθόντες και χοροστάτησε στην τελεσθείσα Παράκληση του Οσίου Ιωάννου και εν συνεχεία απηύθυνε ομιλία προς τους πιστούς, που είχαν κατακλείσει το Προσκύνημα, κατά την οποία ευχαρίστησε τους κατά τόπους διακόνους του θείου λόγου και τους συμμετέχοντες. Λίγο πριν το τέλος ο Σεβασμιώτατος διένειμε ευλογίες σε όλους τους πιστούς, οι οποίοι προσέτρεξαν να λάβουν την ευχή του.
Την Τρίτη 17 Μαΐου το απόγευμα, στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, συγκεντρώθηκαν οι Εφημέριοι και οι συμμετέχοντες στα εσπερινά κηρύγματα πιστοί των Ενοριών των Αρχιερατικών περιφερειών Χαλκίδος και Διρφύων, μεταξύ των οποίων και ο Αντιδήμαρχος Ν. Αρτάκης κ. Νικόλαος Γεωργαλάς.
Στην προς την Θεοτόκο τελεσθείσα Ιερά Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος απηύθυνε ομιλία προς τους πιστούς, που είχαν κατακλείσει το Προσκύνημα, τονίζοντας την σημασία της σποράς του λόγου του Θεού, από την οποίαν δεν θα πρέπει, όπως τόνισε, να εξαιρούνται οι νέοι άνθρωποι.
Μετά την λήξη της Παρακλήσεως ο Σεβασμιώτατος διένειμε στον Ιερό Κλήρο και τον Λαό αναμνηστικές ευλογίες.



Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505




Κοινοποίηση