Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Εκδηλώσεις της Ι.Μ.Χαλκίδος

1. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΤΑΡΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος για την Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών της Θεοτόκου.
Στον Ιερό Ναό τον υποδέχθηκε πολυπληθές εκκλησίασμα, με επικεφαλής τους Ιερείς της Ενορίας Αρχιμ. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο, Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιο Καμαριώτη και Πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση, ενώ την ιερά Ψαλμωδία υπούργησαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας κ. Νεκτάριος Λαμπρόπουλος και κ. Νικόλαος Μπακαλός.
Μετά την ανάγνωση της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ενώ η Ιερά Ακολουθία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, στους 97,7 των fm και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

2. Η Δ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ -  ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών 10 Απριλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη – Ιεροκήρυκα και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, εν πληθούση εκκλησία, συλλειτουργούντων και των Εφημερίων της Ενορίας Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα και Πρωτοπρεσβ. Χαραλάμπους Ταραμίγκου.
Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος και μετά την Απόλυση προεξήρχε στην επίσημη Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Ευβοίας, ενώπιον των Αρχών του Τόπου, αντιπροσωπιών των Σχολείων της Πόλεως και πλήθους κόσμου.
Την Ιερά Υμνωδία διηκόνησαν Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, στους 97,7 μεγακύκλους των fm και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

3. Ο Δ΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το απόγευμα της Κυριακής 10 Απριλίου 2016, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος έλαβε χώρα η ακολουθία του πέμπτου Κατανυκτικού Εσπερινού, κατά την διάρκεια του οποίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Τον θείο λόγο κήρυξε προς τους πιστούς ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης, Ιεροκήρυξ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος με λόγο απλό και κατανοητό, αλλά και ταυτόχρονα βαθειά θεολογικό, αναφέρθηκε στην σημασία της προσευχής,  παρουσιάζοντας το θέμα: ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Η ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.
Όπως πάντα, ο π. Ανανίας κατένυξε τις καρδιές του ευσεβούς ακροατηρίου, το οποίο γέμισε τον Ιερό Ναό και συμμετείχε στην κατανυκτική αυτή Ιερά Ακολουθία, στην οποία έψαλλαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών – μαθητών και μαθητριών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Στο δεξιό αναλόγιο, 40μελής Χορός ανδρών, υπό την διεύθυνση του κ. Δήμου Τσίμπου και στο αριστερό αναλόγιο, 35μελής Χορός γυναικών, υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίας Καψάλη.
Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία του τον εκλεκτό ομιλητή π. Ανανία, ενώ παράλληλα ευχήθηκε στον εορτάζοντα ιεροψάλτη κ. Δήμο Τσίμπο, στον οποίον προσέφερε ένα μουσικό βιβλίο, δώρο των μελών των δύο Χορωδιών προς τον δάσκαλό τους.

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ – Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την ερχόμενη Ε΄ Κυριακή των Νηστειών 17 Απριλίου 2016 και ώρα 18.30 μ.μ. θα λάβει χώρα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός.
Στον Εσπερινό θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος Αιγύπτου κ. Εμμανουήλ, εκ του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο προς τους πιστούς, ενώ συγχοροστατών θα παρευρίσκεται και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να προσέλθουν και σε αυτήν την κατανυκτική Ιερά Ακολουθία της Εκκλησίας μας.

5. ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 18.00 μ.μ. θα λάβει χώρα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου στη Χαλκίδα, η Τελετή Λήξης των φετινών μαθημάτων της Σχολής Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, την οποία λειτουργεί επί δεκατρία χρόνια η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος.
Κατά την διάρκειά της, οι σπουδαστές της Σχολής θα παρουσιάσουν όσα διδάχθηκαν κατά το διαρρεύσαν έτος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος θα τους απονείμει τις Βεβαιώσεις Παρακολουθήσεως των μαθημάτων.

6. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 19.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, θα γίνει η καθιερωμένη Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για την Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την διάρκεια της οποίας θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, με θέμα: «Η ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΕΜΨΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΠΑΘΟΥΣ».
Ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών του Νομού μας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ», με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Γερογιάννη, θα ψάλλει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος.
Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν και σε αυτή  την πνευματική εκδήλωση της Τοπικής μας Εκκλησίας.

7. ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZZAR ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ»

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» διοργανώνει Πασχαλινό Bazzar για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του, από την Παρασκευή 22 Απριλίου  έως και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του Δημαρχείου Χαλκίδος στην Παραλία.
Τα εγκαίνια του Bazzar θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ. από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ενώ η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή κατά τις εξής ώρες:
  • Παρασκευή 22.4: 18:00 - 23:00 μ.μ.
  • Σάββατο 23.4 και Κυριακή 24.4: 9:00 π.μ. -  22:00μ.μ.

8. ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ Ι.Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 
ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς της Πόλεώς μας ότι το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου 2016 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αναστάσεως του Λαζάρου του Νέου Κοιμητηρίου Χαλκίδος στην Περιοχή ΠΕΪ Δοκού.
Την παραμονή της Εορτής Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 18.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής Σάββατο 23 Απριλίου 2016 και ώρα 7.00 π.μ. θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Καλούνται όλοι ευσεβείς χριστιανοί της Πόλεώς μας, να έλθουν συμπανηγυριστές στην Εορτή του Νέου Κοιμητηρίου και να φανερώσουν την πίστη και την ελπίδα τους στην οριστική νίκη κατά του θανάτου και την μελλοντική κοινή Ανάσταση των ανθρώπων.

9. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Γίνεται γνωστό ότι τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος θα παραμείνουν κλειστά από την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 έως και την Τρίτη της Διακαινησίμου 3 Μαΐου 2016, λόγω των ημερών του Πάσχα, επειδή οι Ιερείς που υπηρετούν στα Γραφεία θα πρέπει να βρίσκονται στους Ιερούς Ναούς για να τελούν πρωί – βράδυ τις Ιερές Ακολουθίες.
Όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως (Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων, Λογιστήριο και Γραμματεία) παρακαλούνται να το πράξουνέως την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, κατά τις ώρες λειτουργίας των Γραφείων (10:00 – 13:00) η μετά την Τετάρτη της Διακαινησίμου 4 Μαΐου 2016





Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος

Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505
Κοινοποίηση