Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Κραυγή απόγνωσης και έντονης ανησυχίας!



Κραυγή απόγνωσης και έντονης ανησυχίας από μία μητέρα μικρών παιδιών,σχετικά με το σοβαρότατο θέμα που αναδείξαμε πριν τρεις μέρες (εδώ). Σας το παραθέτουμε και σαν blog - ιστοσελίδα το συνυπογράφουμε.




<< Σχόλιο σχετικά με την παράνομη κεραία σε ερημικό σπίτι του χωριού μας.


Θυμό, αγανάκτηση και βαθύτατη πικρία βίωσα όταν πληροφορήθηκα, όπως κι οι περισσότεροι κάτοικοι της Γλώσσας, ότι χωρίς να μας γίνει καμία ενημέρωση τοποθετήθηκε σε ακατοίκητη κι έρημη οικία πυλώνας κινητής τηλεφωνίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μας και την ποιότητα της ζωής μας.
Και ερωτώ; Τι περιμένουμε  τόσες μέρες; Γιατί στην Ελλαδίτσα μας να χρειάζεται τόσο πολύς χρόνος πολύτιμος να παρέλθει για να σφραγιστεί ένα σπίτι στο οποίο παράνομα, πραξικοπηματικά και ύπουλα κάποιοι ασυνείδητοι τοποθέτησαν κεραία παράνομη για τη δημόσια υγεία; Αρκετό καιρό μέχρι τώρα έχει διακυβευτεί εν αγνοία μας η υγεία μας. Γιατί πρέπει να περιμένουμε κι άλλο διάστημα;

Κάνουμε έκκληση στην αστυνομία και το Δήμο Σκοπέλου να μεριμνήσουν  για το πρόβλημα αυτό που έχει ανακύψει και να μας ενημερώσουν άμεσα για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει όλοι οι κάτοικοι να διαμαρτυρηθούμε έντονα και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των Συλλόγων και Συνεταιρισμών του χωριού μας να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές χρονοτριβήσουν.
Πώς μπορούμε να κοιμόμαστε από εδώ και στο εξής ήσυχοι; ’Ήδη πολλοί συντοπίτες μας έχουν πεθάνει απρόσμενα ενώ άλλοι έχουν προσβληθεί από ανίατες, επάρατες ασθένειες και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνεχείς πονοκεφάλους.
Μήπως μερικοί μας περνούν για πρόβατα;
Μήπως κάποιοι λαδωθούν για να μας καθησυχάσουν ότι δε γίνεται τίποτα;
Σε εμάς εναπόκειται να τους αποδείξουμε το αντίθετο.
Τα παιδιά μας στο κάτω-κάτω τι φταίνε αν μερικοί ξεπουλάνε τις συνειδήσεις τους όσο όσο στο βωμό του κέρδους;

Συγχωριανοί επαγρυπνείτε. Να μην τους αφήσουμε αυτές τις ‘Αγιες μέρες που έρχονται να περάσουν το άδικο, το ανήθικο, το φονικό. Διαφορετικά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας…
 Παράκληση κάποιοι αρμόδιοι επιστήμονες πχ. φυσικοί να μας ενημερώσουν και μέσω του ιστότοπου του κ. Ρουσέτη (τον οποίο και προσωπικά ευχαριστώ για την άμεση συμπαράστασή του και δημοσιοποίηση του θέματος) για τους κινδύνους που έχει ήδη υποστεί η υγεία μας.
Λίαν συντόμως να πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας και το θέμα να πάρει τις διαστάσεις που του αρμόζει.
Η Εισαγγελία Βόλου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας.
Να ενημερώσουμε άμεσα και τη Μητρόπολη Χαλκίδας για να ευλογήσει και να ενισχύσει τις προσπάθειές μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιστούμε! >>


Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Ε.Σ Μητέρα κι εκπαιδευτικός


Κοινοποίηση

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Γιώργο και σε όλους τους Αναγνώστες του blog ..

    Διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο, μέρες τώρα αναρρωτίεμαι αν πρέπει να το σχολιάσω ή όχι. Τελικά επέλεξα να σχολιάσω καθώς μου προκάλεσε θυμό το ανύπογραφο από εκπαιδευτικό (!!!) κείμενο.

    Αν πάρω την πρώτη ιδιότητα, δηλαδή ως μητέρα, καταννοώ απόλυτα τον φόβο και την αγανάκτιση που έχει στο άγνωστο. Άγνωστο γιατί λόγω άγνοιας, καθώς η πολιτεία δεν έχει-τόσες δεκαετίες- ενημερώση τους πολίτες τι είναι και πως λειτουργεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και ποιά είναι -τα αυστηρά όρια εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής (ΟΧΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΗΣ !!!!) ακτινοβολίας. Αντιθέτως, φροντίζει να επικρατεί ένα χάος στην χώρα, σχετικά με τις αδειοδοτήσεις ωστέ κάποιοι -Δήμοι/Κοινότητες και ιδιώτες- να εξυπηρετούνται από αυτή την κατάσταση...
    Ελπίζω να γίνομαι κατανοήτος !!!

    Αν πάρω τώρα την ιδιότητα της κυρίας ως εκπαιδευτικό... Συγγνώμη αλλά θα είμαι πολύ αυστήρος μαζί της ( Δεν την ξέρω την κυρία ..). Όταν λοιπόν διάβασα το παραπάνω άρθρο ΤΡΟΜΑΞΑ και δεν πίστευα σε αυτά που διάβαζα ... Φοβάμαι για τα παιδιά μου ότι υπάρχουν ακόμη εκπαιδευτικοί με τέτοιες αντιλήψεις. Το να μην γνωρίζεις κάτι, είναι σεβαστό. Το να παραπληροφορείς όμως είναι επικινδύνο (π.χ. αναφορές σε χρόνιες παθήσεις, πονοκεφάλους -που σίγουρα μέχρι και στην Αλλόνησο θα έχουν αναφερθεί - εννοείτε μετά την αποκάλυψη της κεραίας (!!), να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας (!!) κ.λ.π.) . Ακόμη πιο επικίνδυνο είναι να υπογραφείς και ένα κείμενο ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ για να δώσεις ΚΥΡΟΣ.
    Είλικρινά λυπάμαι πολύ ...

    Για να βοηθήσω λίγο τους αναγνώστες, θα αναφέρω τα παρακάτω:
    1. Το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας, έχει κατασκευαστεί να λειτουργεί σε αστικό ιστό (γι' αυτο και πολλές φορές,στην βιβλιογραφία ονομάζεται ως κυψψελωτό -CELLURAL network), σε χαμηλή εκπομπή (το λέω όσο πιο απλά γίνεται).
    2. Υπάρχει επίσημη ιστοσελίδα της πολιτείας -επιτέλους- όπου αναφέρονται οι αδειοδοτημένες κεραίες
    3. Η γενικότερη πρακτική που ακολουθείτε είναι να έλεγχονται ολες οι κεραίες για τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής εκπομπής ...

    Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω, οτι πρέπει να γίνει έλεγχος αν τηρήθηκαν τα επίπεδα εκπομπής που ορίζει το κράτος, καθώς και αν υπάρχει άδεια εγκατάστασης. Αλλά επίσης λέω, ας είμαστε πιο προσεκτικοί στο τι ακούμε και ας ανοίξουμε επιτέλους κανένα βιβλίο !!

    Θυμηθείτε πως "Η λανθασμένη γνώση είναι χειρότερη από την αμάθεια."

    Στην διάθεση σας να βοηθήσω σε όποια απορία τυχόν έχετε.

    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντηση σε κακόβουλο σχόλιο ανώνυμου blogger
    Μου προκάλεσε φοβερή εντύπωση τα πολλά θαυμαστικά κι ο στομφώδης, καυστικός και αδικαιολόγητα κατηγορηματικός τόνος ανώνυμου blogger ο οποίος με κατηγόρησε ότι παραπληροφορώ παραποιώντας τα λόγια μου (δεν έχω κάνει πουθενά αναφορά για ραδιενέργεια, όπως ισχυρίζεται), ότι κρατώ την ανωνυμία μου κλπ. Αν είστε μόνιμος κάτοικος Γλώσσας ασφαλώς και θα με αναγνωρίζατε από τα αρχικά μου και την ιδιότητά μου.
    Επίσης το κατά πόσο είμαι επικίνδυνη ή όχι ως εκπαιδευτικός επιτρέψτε μου να το κρίνουν συνάδελφοι, γονείς και μαθητές μου, των οποίων την κριτική είτε θετική είτε αρνητική τη δέχομαι καλοπροαίρετα όταν κάνω κάθε τόσο την αυτοαξιολόγησή μου.
    Σίγουρα δεν είμαι φυσικός ή κάποιος επιστήμονας αρμόδιος να μιλήσει για το κατά πόσο έχει επηρεαστεί η υγεία μας από τον συγκεκριμένο πυλώνα κινητής τηλεφωνίας, γι’ αυτό άλλωστε παρακάλεσα και δημοσίως τους ειδικούς να μας εξηγήσουν ποιοι ακριβώς κίνδυνοι ελλοχεύουν. Ως μητέρα όμως κι ως καθηγήτρια πολλών μαθητών του χωριού μου έχω δικαίωμα νομίζω να διαμαρτύρομαι γιατί τόσο ύπουλα και παρασκηνιακά στήθηκε αυτή η κεραία χωρίς έγκριση του Δήμου, όπως πληροφορήθηκα σήμερα και από το Δήμαρχο Σκοπέλου.
    Απεναντίας ερωτήματα δημιουργεί το δικό σας μένος εναντίον μου και μάλιστα ανυπόγραφο. Με ποια ιδιότητα εσείς μας καθησυχάζετε για την επικινδυνότητα ή όχι της συγκεκριμένης κεραίας; Μήπως είστε αντιπρόσωπος των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας γιατί κάτι τέτοιο δείχνει το ύφος σας.
    Είστε μόνιμος κάτοικος Γλώσσας ή μιλάτε εκ του ασφαλούς;
    Έχετε σπίτι σε απόσταση λίγων μέτρων από τέτοιου είδους κεραία όπως εγώ;
    Γνωρίζετε, όπως εγώ, γείτονες που να έχουν χάσει εντελώς απροσδόκητα προσφιλή τους άτομα από καρκίνο; [και φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι η κεραία ευθύνεται για όλα αυτά αλλά δε σας μοιάζει με κομμάτι από παζλ που αρχίζει σιγά σιγά να αποκαλύπτεται; Δεν είναι ένας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας που κάποια ευάλωτα άτομα θα τα εξοντώσει;]
    Έχετε πέντε ανήλικα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας υπό την προστασία σας, όπως εγώ; Έχετε αγαπήσει πέρα από τα δικά σας παιδιά, αν έχετε, και αυτά της γειτονιάς, του χωριού, της πόλης, της χώρας, του κόσμου όλου όπου κατοικείτε;
    Λυπάμαι αν σας λύπησα αλλά εγώ «τρόμαξα» πολύ περισσότερο από εσάς: από την ικανότητά σας να παρερμηνεύετε ένα κείμενο, την πρόθεση του συγγραφέα, να τα αναδιατυπώνετε με δικό σας τρόπο και να το παρουσιάζετε για δικό του. Κάτι τέτοιο μου θυμίζει πολιτικούς ή δημοσιογραφίσκους με έλλειψη επαγγελματικής δεοντολογίας.
    Και μια συμβουλή: Αν έχετε παιδιά που είναι ακόμη μαθητές μην κάνετε το λάθος να εξευτελίσετε τον εκπαιδευτικό, δάσκαλο, καθηγητή τους μπροστά τους, ακόμη και αν δείτε ότι κάπου εκείνος σφάλλει, γιατί το μόνο που θα πετύχετε είναι να το αποθρασύνετε και να το κάνετε αλαζονικό…
    Αλήθεια εσείς γατί κρατήσατε την ανωνυμία σας;
    Καλή Ανάσταση σε όλους μας!
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Ε. Σφακιανάκη
    Πολύτεκνη Μητέρα κι Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια υπάρχουν για να καταθέτουν οι αναγνώστες τις απόψεις και τις σκέψεις τους και να συνεισφέρουν στον πολιτισμένο διάλογο. Ανώνυμα σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο περιεχόμενο ή παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα, δεν θα δημοσιεύονται και θα διαγράφονται.Επίσης σχόλια με γραφή greeklish θα διαγράφονται. Ανώνυμα μηνύματα για προβολή από το blog οποιουδήποτε θέματος η προβλήματος, δεν θα λαμβάνονται υπ όψιν.
Το blog φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση και τη συμμετοχή σας.