Διαφημίσεις

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ / Ι.Μ. Χαλκίδος

Χαλκίδα 18 Απριλίου 2016


ΕΤΕΛΕΣΘΗ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Το απόγευμα της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών 17 Απριλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Ιερός Κλήρος της Πόλεως υποδέχθηκαν στη Χαλκίδα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος χοροστάτησε στον τελευταίο για φέτος Κατανυκτικό Εσπερινό της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.         
Ο άγιος Πτολεμαΐδος κήρυξε θαυμασιώτατα τον θείο λόγο κατά την διάρκεια του Εσπερινού, χαρίζοντας πνευματική αγαλλίαση στις ψυχές των ευσεβών ακροατών, οι οποίοι γέμισαν για μια ακόμη φορά τον ευμεγέθη Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκλεκτό ομιλητή κ. Εμμανουήλ, τους Ιερείς της Χαλκίδος, οι οποίοι συμμετείχαν στους Εσπερινούς και κινήθηκαν φιλότιμα προς το σκοπό της πληροφορήσεως των χριστιανών, τους Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους Ιεροψάλτες και τους εργαζομένους στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, τα Τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πρόθυμη προβολή και ανακοίνωση της Τελέσεως του Εσπερινού και των ονομάτων των Ομιλητών και όλους τους χριστιανούς, οι οποίοι σε όλους τους Εσπερινούς γέμισαν τον Ιερό Ναό, ωφελήθηκαν πνευματικά και χαροποίησαν ιδιαιτέρως τον Ποιμενάρχη τους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των ΒαΐωνΜεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 7.00 μ.μ.

Μεγάλη Πέμπτη:
α) Ο Εσπερινός με την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου θα αρχίσει στις 7.00 π.μ.
β) Η Ακολουθία των Αγίων Παθών θα αρχίσει στις 7.00 μ.μ.

Μεγάλη Παρασκευή:
α) Οι Ώρες, ο Εσπερινός και η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως θα αρχίσουν στις 8.00 π.μ.
β) H Ακολουθία του Επιταφίου θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ.
γ) H έξοδος του Επιταφίου θα γίνει στις 9.30 μ.μ.
δ) H συγκέντρωση των Επιταφίων θα γίνει εμπρός  στο  Ξενοδοχείο «Παλίρροια» (Στρογγυλό) στις 10.00 μ.μ.

Μεγάλο Σάββατο:
α) Ο Εσπερινός με την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου θα αρχίσει στις 7.00 π.μ.
β) Το βράδυ του Μ. Σαββάτου οι καμπάνες θα σημάνουν στις 11.00 μ.μ.

γ) Η Ακολουθία της Αναστάσεως θα γίνει στις 12 τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Κυριακή του Πάσχα:
Η Ακολουθία της Αγάπης θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Παρασκευής στις 6.30 το απόγευμα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Συν Θεώ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος:
·         Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, θα μεταβεί στο Καρπενήσι, όπου θα συμμετάσχει στην ενθρόνιση του εξ Ευβοίας νέου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου (Ρέμπελου), επί παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και άλλων Ιεραρχών της Εκκλησίας μας.

·         Το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου 2016 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου Νέου Κοιμητηρίου Χαλκίδος.

·         Την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου 2016 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίων Ροβιών.
·         Την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου 2016 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου πολιούχου Ιστιαίας, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.

·         Τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίας Άννης, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.

·         Τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.

·         Τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 το πρωί και ώρα 11.00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος.
·         Τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Χαλκίδος (εργατικών κατοικιών), κατά τη Ακολουθία του Νιπτήρος.

           Τη Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Ελεούσης Χαλκίδος.
·         Τη Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία των Αγίων Παθών.

·         Τη Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 το πρωί, θα χοροστατήσει στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.

·         Την Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 το απόγευμα, θα προεξάρχει στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία του Επιταφίου και την εν συνεχεία Λιτάνευσή του στις οδούς της Πόλεώς μας και την συγκέντρωση των Επιταφίων στην Παραλία Χαλκίδος.
Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Βόρειο Εύβοια και από εκεί, δια θαλάσσης, για την Σκιάθο, όπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα προεξάρχει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και στη Λιτανεία του Επιταφίου στις οδούς της Χώρας Σκιάθου, σύμφωνα με την τοπική παράδοση.

·         Το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Χαλκίδα.

·         Το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016 το απόγευμα, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ξενώνα της ΕΠΑΨΥ στη Χαλκίδα και στη συνέχεια στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Ελευθερίου των Φυλακών Χαλκίδος.

·         Το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016 το βράδυ, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

·         Την Κυριακή του Πάσχα 1 Μαΐου 2016 το απόγευμα και ώρα 6.30, θα τελέσει την Ακολουθία της Αγάπης στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, μετά το τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, το «Χοροστάσι της Αγάπης» από Χορευτικά Συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της Χαλκίδος και Ενοριακών Τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών.

·         Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 2 Μαΐου 2016 το πρωί, θα λειτουργήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και το πρωΐ της επομένης θα μεταβεί στο Ναύπλιο, προσκεκλημένος του οικείου Ιεράρχου, αγίου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, προκειμένου να συμμετάσχει σε τοπική εκκλησιαστική πανήγυρη.

·         Την Τετάρτη της Διακαινησίμου 4 Μαΐου 2016 το πρωί, θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα, εκ μεταθέσεως, Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου Μύτικα.

·         Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 5 Μαΐου 2016 το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Χαλκίδος

·         Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 6 Μαΐου 2016 το πρωί (ώρα 10.30), θα χοροστατήσει στην Δοξολογία για τον προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, στην Σχολή Πεζικού Χαλκίδος.

                                                                            
                                                                                            
               Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος 
                      Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τ          Τηλ. 22210.60404-7,  fax: 22210.61505
Δεν υπάρχουν σχόλια: