Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ/Εκδηλώσεις

Χαλκίδα 17 Μαρτίου 2016

 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

Με αφορμή σχετική εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος πληροφορεί και ενημερώνει το
ευσεβές Πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ότι κατά το παρελθόν έτος 2015 η φιλανθρωπική της προσφορά προς τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας έφθασε το ποσό των 2.013.830,09€, το οποίον επιμερίζεται ως εξής:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους ευλαβείς Ιερείς και το ευσεβές Πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας για την πολύτιμη βοήθειά που προσέφεραν ενισχύοντας το φιλανθρωπικό έργο που η Ιερά Μητρόπολις προσφέρει, με συνέπεια να ανακουφιστούν πολλοί αδελφοί μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και στερούνται τα απαραίτητα και να γευτούν  τη στοργή και την αγάπη της Αγίας μας Εκκλησίας, της Οποίας όλοι μας–Κλήρος και Λαός-μέλη τίμια υπάρχουμε.






 ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΣΤΑΡΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, στον Ενοριακό Ι. Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Σκιάθου, έλαβε χώρα το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Κωσταρά, διατελέσαντος εφημερίου του ως άνω Ι. Ναού επί τριανταοκτώ συναπτά έτη.
Για το λόγο αυτό, το απόγευμα της Παρασκευής, κατέπλευσαν στο νησί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με τους συνοδούς τους Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη και τους Διακόνους Νικόλαο και Νεκτάριο. Ο άγιος Κορίνθου προσεκλήθη από τον Ποιμενάρχη μας, διότι ως Ιεροκήρυξ και Πρωτοσύγκελλος στη Χαλκίδα επί τριακονταετία, είναι γνωστός και φίλος της οικογενείας του μακαριστού π. Ιωάννου από τα πρώτα χρόνια της διακονίας του.
Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο συμμετείχε σύμπας ο Ιερός Κλήρος της Σκιάθου και προσήλθαν, από νωρίς, πολλοί Σκιαθίτες, οι οποίοι ευλογήθηκαν να γνωρίσουν και να συναναστραφούν τον ενάρετο Κληρικό της Σκιάθου.
Λίγο πριν το μνημόσυνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε και στην προσφορά του Ιερέως π. Ιωάννου Κωσταρά αλλά και στο σιωπηλό κήρυγμα που, δια του βίου και του παραδείγματος, προσφέρει στο λαό κάθε κληρικός. Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου, παρετέθη τράπεζα στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, την οποία, ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Ιωσήφ Κατσούρας, πνευματικό τέκνο του μακαριστού π. Ιωάννου, είχε προετοιμάσει με πολλή αγάπη.
Ιδιαιτέρως έντονη και συγκινητική ήταν η παρουσία των ενοριτών της Αλοννήσου, στην οποία Εφημέριος είναι ο εκ Σκιάθου καταγόμενος Αρχίμ. Λουκάς Σταμέλος, ο οποίος μετέβη στη Σκιάθο μαζί με ενορίτες και παιδιά του Ανωτέρου Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Αλοννήσου και την Παρασκευή 11 Μαρτίου επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ το Σάββατο συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο και κατόπιν επισκέφθηκαν το σπίτι - μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και το απόγευμα της ιδίας ημέρας επέστρεψαν με πλοίο της γραμμής στην Αλόννησο.





ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 13 Μαρτίου 2016, ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τον Ιερό Κλήρο της Πόλεως Χαλκίδος και τον ευσεβή Λαό, ο οποίος κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, χοροστάτησε στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό της Συγγνώμης και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς.
Στο τέλος του Εσπερινού παρεκάλεσε όλους να τον συγχωρέσουν και αμέσως μετά αντηλλάγη μεταξύ Επισκόπου, Ιερού Κλήρου και ευσεβούς Λαού ο ασπασμός της συγγνώμης.
Την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο, τον Γενικό Αρχιερατικό του Επίτροπο π. Φιλόθεο και τον Πρωτοδιάκονό του π. Νεκτάριο, μετέβη στην Ιερά Μονή Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου Ψαχνών, όπου τους υπεδέχθη ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως π. Ιωάννης Καραμούζης και ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.



Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχου Ευβοίας κ. Φάνη Σπανού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συμμετείχε σε Σύσκεψη στο κτίριο της Π. Ε. Εύβοιας, στην οποία προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Μαρτίου 2016, με θέμα την διαχείριση του ζητήματος των προσφύγων στην περιοχή μας, ιδίως μετά την δημιουργία του Κέντρου Υποδοχής των Προσφύγων στην περιοχή της Ριτσώνας, στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρεσβ. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης – Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου (αφού η περιοχή που βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Ριτσώνα, ανήκει στα όρια της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας), ο Σμήναρχος και Διοικητής της 114 Π/Μ κ. Αθανάσιος Γκανάς, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μίνα Παπαναστασίου, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι και μέλη Φορέων (ιατρικού, οδοντιατρικού και φαρμακευτικού συλλόγου, Ερυθρού Σταυρού κ.λπ), του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, Ομάδων και Δικτύων Αλληλεγγύης κ.α., οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος στην σύντομη τοποθέτησή του τόνισε ότι, αν και το Κέντρο βρίσκεται στα όρια της γειτονικής Ι. Μητροπόλεως, επειδή η αγάπη δεν γνωρίζει σύνορα, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, ήδη ευρίσκεται πλησίον του συντονιστικού οργάνου και συμμετέχει, κατά το μέτρο του δυνατού, στην βοήθεια των κατατρεγμένων προσφύγων.



Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505


Κοινοποίηση