Διαφημίσεις

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Τροποποίηση προγράμματος ζητά ο Σύλλογος Επαγγελματιών Γλώσσας/Λουτρακίου


Γραπτό αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομίας και στο Επιμελητήριο Μαγνησίας,προέβη προ ημερών ο Σύλλογος των Επαγγελματιών Γλώσσας/Λουτρακίου. Αφορά στην τροποποίηση του προγράμματος για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων πολύ μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων πάνω στο νησί της Σκοπέλου. Αναλυτικά το έγγραφο που στάλθηκε αναφέρει:

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΛΩΣΣΑΣ
                                 ΚΑΙ
 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  ΝΗΣΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΓΛΩΣΣΑ  ΣΚΟΠΕΛΟΥ  , ΤΚ 37004

 Γλώσσα Σκοπέλου 10 Μαρτίου 2016                                                                      Προς την Διοικητική Επιτροπή του
                                                                          Επιμελητηρίου  Μαγνησίας                                                                                                       Δημητριάδος 176, Βόλος 382 21


Αξιότιμοι Κύριοι ,

Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας  αίτημα του συνόλου των μελών μας  που αφορά  την   Προκήρυξη προγράμματος  του  ΕΠΑνΕΚ  «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ  για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών»  και  να σας παρακαλέσουμε να το προωθήσετε άμεσα  προς  το Υπουργείο Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού  ή προς όποια άλλη αρμόδια αρχή  εσείς κρίνετε. Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η   ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων  υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής και της λειτουργίας τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό, την αναβάθμιση και την πιστοποίηση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.

Πολλές επιχειρήσεις περίμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα  το πρόγραμμα αυτό για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν για να αναπτύξουν και να αναβαθμίσουν  σχετικές με το πρόγραμμα δραστηριότητες. Όπως  αποκλείονται από το δικαίωμα υποβολής πρότασης  επειδή δεν έχουν την «προαπαιτούμενη 0,5 ετήσια μονάδα εργασίας». Όπως γνωρίζετε στο νησί της Σκοπέλου, δραστηριοποιούνται επί το πλείστον πολύ μικρές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, που δεν καλύπτουν αυτή την απαίτηση της προκήρυξης, και έτσι μας αποκλείει ολοσχερώς από το πρόγραμμα , σε μία εποχή που όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να συντηρηθούν αυτές οι πολύ μικρές επιχειρήσεις σε ένα νησί  όπως η  Σκόπελος, όπου δεν υπάρχουν μεγάλες τουριστικές μονάδες, και η μισθωτή απασχόληση είναι εποχική , μικρής διάρκειας ή με εργόσημα σε κάποιους κλάδους εργαζομένων.

Αίτημα του Συλλόγου μας είναι να γίνει τροποποίηση αυτής της προκήρυξης ώστε να μην ισχύει ( τουλάχιστον για κάποιες περιπτώσεις αν όχι για όλη την χώρα) η πιο πάνω απαίτηση.

Πιστεύουμε στην θετική αντιμετώπιση του αιτήματός μας  και είμαστε σε αναμονή απαντήσεως σας.

                                                              Με  Τιμή
                                                        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                           
                                                ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: