Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ένας Σκοπελίτης στην πρώτη θέση του «Blue Growth II»

Ο 2ος Διαγωνισμός θαλάσσιας οικονομίας «Blue Growth II», που γίνεται πλέον θεσμός πραγματοποιήθηκε χθες, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά. Πήραν μέρος 9 διαγωνιζόμενες ομάδες οι οποίες παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες στο χώρο της «γαλάζιας οικονομίας» ενώπιον της κριτικής επιτροπής και ενός πολυπληθούς κοινού.


Την πρώτη θέση (νικήτρια ομάδα) πήρε η Hopwave ( Βασίλης  Αρκομάνης,  Γιώργος  Πιλπιλίδης, Γιώργος Σιάτρας ) η οποία προσφέρει on line εύρεση και κράτηση εισιτηρίων μικρών πλοίων που εκτελούν δρομολόγια ανάμεσα στα νησιά (island hoping).


Μέσα σε αυτή την ομάδα βρίσκεται και ο Σκοπελίτης
 ( Γλώσσα / Καρδίτσα καταγωγή) Βασίλης Αρκομάνης.
Από τον Απρίλιο να σας πληροφορήσουμε ότι θα βγει και εφαρμογή σε smartphone κινητά (Sony). Η εφαρμογή ονομάζεται hopwave (εδώ) και θα παρέχει τη δυνατότητα στον τουρίστα να βρει εύκολα και γρήγορα όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια ακτοπλοϊκών & εκδρομικών πλοίων, ιστιοφόρων, θαλάσσιων ταξί κλπ προς τους κοντινούς νησιωτικούς προορισμούς και να κάνει κράτηση θέσης.
Εμείς ευχόμαστε στην ομάδα και ιδιαίτερα στον Βασίλη κάθε επιτυχία.


                                             


                                                  Λίγα λόγια για το « Blue Growth »

Η Blue Growth έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες να συνειδητοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες που σχετίζονται με θαλάσσια και γλυκού νερού πόρων. Δημιουργική αναστάτωση στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών μπορεί να εισάγει πολλά υποσχόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και να μετατρέψει τις παραδοσιακές διαδικασίες σε πιο παραγωγικές και βιώσιμες δραστηριότητες.

Link: Blue Glowth


                               Eκτενή αναφορά για τον διαγωνισμό έχουν γίνει και από:
 http://www.zougla.gr/zouglaport/topika/article/2os-diagonismos-8alasias-ikonomias-blue-growth-i

http://www.protothema.gr/greece/article/546355/kainotomes-idees-ston-2o-diagonismo-thalassias-oikonomias-blue-growth-ii-tou-peiraia/

Κοινοποίηση