Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Οι Σποράδες ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων των εκπαιδευτικών

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα. Κατερίνα Παπανάτσιου προέβη σε ένα ερώτημα που κατέθεσε στη Βουλή με θέμα τον προσδιορισμό της νησιωτικής Μαγνησίας ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων εκπαιδευτικών. Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε πρόσφατη επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών λόγω συνύπαρξης στην ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας της χερσαίας και νησιωτικής περιοχής (Σποράδες).
Στα προβλήματα που προκύπτουν συμπεριλαμβάνονται η ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών που προσπαθούν να τοποθετηθούν στις επιθυμητές γι΄αυτούς θέσεις (νησιωτικές ή χερσαίες) και η σημαντική χρονική καθυστέρηση τοποθέτησής τους, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές.Για τους παραπάνω λόγους η ΕΛΜΕ Μαγνησίας πρότεινε τον προσδιορισμό της νησιωτικής Μαγνησίας ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων εκπαιδευτικών.
Τέλος, στην ερώτησή της η βουλευτής ρωτά τον κ.  Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προσδιοριστεί η νησιωτική Μαγνησία ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων, με σκοπό να διευκολυνθούν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.
Η ερώτηση της βουλευτού προς τον τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει ως εξής:


Aθήνα, 15 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Θέμα: Προσδιορισμός της νησιωτικής Μαγνησίας ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων εκπαιδευτικών.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε πρόσφατη επιστολή που έστειλε προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών λόγω συνύπαρξης στην ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας της χερσαίας και νησιωτικής περιοχής (Σποράδες). Σύμφωνα με την επιστολή, οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στη νησιωτική περιοχή της Μαγνησίας που συνήθως είναι μεγάλες και αναλογικά περισσότερες από τη χερσαία περιοχή, υπολογίζονται στις συνολικές  αποσπάσεις για τις Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων (ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας). Έτσι τα “κενά” της νησιωτικής Μαγνησίας οδηγούν και σε αποσπάσεις εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται για τη χερσαία περιοχή και συχνά αρνούνται να τοποθετηθούν στη νησιωτική περιοχή. Αντίθετα εκπαιδευτικοί με συμφέροντα απόσπασης στη νησιωτική περιοχή αδυνατούν να αποσπαστούν στα νησιά διότι οι συνολικές θέσεις αποσπάσεων για Μαγνησία καλύπτονται από εκπαιδευτικούς που αποσπώνται με περισσότερα μόρια ή κατά προτεραιότητα, αλλά επιθυμούν να τοποθετηθούν στη χερσαία περιοχή. Η παραπάνω  κατάσταση έχει τις παρακάτω συνέπειες:
1. Στην πράξη, εκπαιδευτικοί των νησιών της Μαγνησίας να στερούνται του δικαιώματος της απόσπασης στη χερσαία Μαγνησία κι ας έχουν σοβαρότατες ανάγκες κι ας διαθέτουν τα απαραίτητα μόρια.
2.  Να δημιουργούνται σοβαρά οικογενειακά, εργασιακά και κοινωνικά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς «άλλων ΠΥΣΔΕ» που επιθυμούν να αποσπαστούν στην χερσαία περιοχή της Μαγνησίας αλλά τελικά τοποθετούνται στην νησιωτική περιοχή. Συχνά, οι εκπαιδευτικοί αυτοί καταφεύγουν σε άδειες, προσφεύγουν στα δικαστήρια ή και αναγκάζονται να ανακαλέσουν την αίτησή τους.
3. Να προκύπτει συχνά, όπως και το 2015, εντονότατο πρόβλημα κάλυψης των αναγκών των Σχολείων των νησιών σε εκπαιδευτικούς και ευρύτερα στη διαχείριση του προσωπικού και να παρατηρείται το φαινόμενο να μην έχουν καλυφθεί θέσεις εκπαιδευτικών μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο ή και αργότερα, αφού η υλοποίηση των διαδικασιών τοποθέτησης, ανάκλησης, ένστασης, επανατοποθέτησης, αποφάσεων δικαστηρίων κ.λπ. είναι χρονοβόρες.
Για τους παραπάνω λόγους η ΕΛΜΕ Μαγνησίας προτείνει να προσδιοριστεί η νησιωτική Μαγνησία ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων από “ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ”, όπως ισχύει για τις μεταθέσεις στη Β’ περιοχή Μαγνησίας
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προσδιοριστεί η νησιωτική Μαγνησία ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων, με σκοπό να διευκολυνθούν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ;


Η Ερωτώσα Βουλευτής

Παπανάτσιου Αικατερίνη









Κατερίνα Παπανάτσιου
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μαγνησίας
Αθήνα, Μητροπόλεως 1
210-3709626
210-3709625
fax 210-3709629
Βόλος,Γαλλίας 6 2ος όροφος
τηλέφωνο/fax 24210-76724
e-mail. papanatsiouvolos@gmail.com
Κοινοποίηση