Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τα σχολεία

 Χαλκίδα 23 Δεκεμβρίου 2015


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου - Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη - Ιεροκήρυκα και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων,των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων, τέλεσε εντός της Αίθουσας Εκδηλώσεων τη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Σχολείου. Με εξαιρετικό τρόπο χορωδία μαθητών του Σχολείου και μελών του Κατηχητικού
της Ενορίας Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος (στα όρια της οποία ευρίσκεται το Σχολείο),  έψαλλαν, υπό τη διεύθυνση του Εφημερίου Οικον. Ιωάννου Κορέλη, όλους τους Ύμνους και τα Αναγνώσματα της Θείας Λειτουργίας.

   Όλοι οι μαθητές, με έκδηλο ενθουσιασμό συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν  και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας. Σπουδαία και ουσιαστική ήταν και η προετοιμασία της Θεία Λειτουργίας (ύμνοι, κατασκευή προσφόρων κ.ά.) από τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες, με την φροντίδα του π. Ιωάννου.
   Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκανε επεξηγηματικές αναφορές στα παιδία, για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου.
Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Διευθύντρια του 24ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ευαγγελία Στεφανοπούλου και όλους τους διδασκάλους για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία και το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν, τους παρόντες στη Θεία Λειτουργία, Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Κωνσταντίνο Ζημιανίτη, τον Σχολικός Σύμβουλος της Γ΄ Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Δημήτριο Μητάκο, την Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος κ. Ευαγγελία Παλιεράκη, την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πολιτικών κ. Ιωάννα Καρακάλου, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, καθώς και τους πολλούς γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που παρευρέθησαν μας και εξαιρέτως τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άξια προς μίμηση σχέση τους με τα κείμενα της Εκκλησίας και την στάση τους προς το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπως και τον οικείο Εφημέριο Οικον. Ιωάννη Κορέλη, για την προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας.
   Μετά τη διανομή του αντιδώρου οι διδάσκοντες παρέθεσαν πρωινό κέρασμα στο Σεβασμιώτατο και οι μαθητές έψαλλαν τα παραδοσιακά Κάλαντα. Ο Σεβασμιώτατος ακολούθως διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.



ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και οι συνεργάτες του στην Ιερά Μητρόπολη, υποδέχθηκαν μαθητές Σχολείων, μαζί με τους δασκάλους τους, για τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, αλλά και την ανταλλαγή εορτίων ευχών.
Από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι έφθασαν στην Ιερά Μητρόπολη αντιπροσωπείες του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού, του 1ου Παιδικού Σταθμού Χαλκίδος και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Χαλκίδος. Όλους τους υποδέχθηκε με πολλή αγάπη ο Σεβασμιώτατος, τους ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία τους και τους κέρασε τα καθιερωμένα γλυκά μελομακάρονα, ενώ τους διένειμε και χριστουγεννιάτικες αναμνηστικές ευλογίες.


Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505
www.imchalkidos.gr - imchalkidos@yahoo.gr

Κοινοποίηση